Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: Obiektyw Canon 100 mm f/2.8 USM Macro do portretów?

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Bba/Dub

Domyślnie Odp: Obiektyw Canon 100 mm f/2.8 USM Macro do portretów?

Cytat Zamieszczone przez sebastiank. Zobacz posta
    Witajcie, mam pytanie jak w temacie, czy tym obiektywem mogą portrety wychodzić "nie tak jak trzeba"? gdzieś przeczytałem narzekania gościa,który twierdził,że ten obiektyw nie nadaje się do portretów, a tylko do macro. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie, czy ktoś robiąc tym szkłem portrety zauważył jakieś "dziwności"?
    Wole jakosc z 100 Macro niz mniejsza glebie np 50 f 1.4, w ktorym przy 1.4 sie nie da focic bo mydli jak cholerka, nie zawsze mniejsza GO sprawdza sie przy portrecie.
    W sumie to canona mam i jest mi z nim dobrze.

Domyślnie Odp: Obiektyw Canon 100 mm f/2.8 USM Macro do portretów?

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Dłoń jest ostra, bo jest w tej samej płaszczyźnie co twarz.
    Widzę, że wiesz lepiej niż autor zdjęcia. MZ dłoń mieści się w GO, ale jest przed twarzą. Gdzieś w połowie między szyją i ramieniem.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Raflos Zobacz posta
    Wole jakosc z 100 Macro niz mniejsza glebie np 50 f 1.4, w ktorym przy 1.4 sie nie da focic bo mydli jak cholerka, nie zawsze mniejsza GO sprawdza sie przy portrecie.
    Nikt nie każe Ci robić portretu na f/1,4. Ale na 1,8 czy 2,0 będzie już całkiem dobrze. Wszystko zależy od tego jaki chcesz mieć rozkład GO.
    Co do mydła na f/1,4 to wyrazy współczucia. Sigma 50/1,4 jest tu lepszym rozwiązaniem niż Canon.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uprawnienia umieszczania postów