Strona 40 z 51 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 509

Wątek: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem

Bywalec Awatar gregorio1972
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem

Bardzo kuszący jest ten obiektyw i mam prośbę do Osób, które go posiadają. Jakie jest prawdopodobieństwo, że po zakupie będę musiał kalibrować. Jakie Wy kupiliście egzemplarze??? Kupując go będę musiał pozbyć się Canona 17-55 IS, którego bardzo lubię i nie wiem czy to się w ogóle opłaca. Marzy mi się Canon 16-35 L ale chyba szkoda kasy do amatorskich zastosowań. Używam dwóch body 7D i 100D a do dwóch nie da się kalibrować. Będę wdzięczny za każe sugestie.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

musisz dobierać pod 100d a w 7d masz opcję kalibracji
    Nie wiem czy dobrze mówię, ale tak mi się wydaje

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

moja sigma z 350d i 40d nie wymagala zadnej kalibracji. trafia w punkt.
    moj brat ma 17-55 na 50d. dla mnie szkla porownywalne (oba zastosowania amatorskie)
    wydaje mi sie ze jednak sigma daje bardziej ostry obrazek niz canon 17-55, ale moze byc to subiektywne odczucie.
    Ostatnio edytowane przez adam1004a ; 24-01-2014 o 16:03

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Ja podpiąłem pierwszą i jedyną sztukę, która była na sklepie i z moim 60d i znajomym 6d AF śmiga aż miło w punkt. Ty najlepiej pojedź ze 100d i 7d i sprawdź przed zakupem na obu, z tego co czytam i sam sprawdzałem to szkło na canonach 7d często nie działa za dobrze.
    "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
    18-35+85

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Cytat Zamieszczone przez Yova Zobacz posta
    Ja podpiąłem pierwszą i jedyną sztukę, która była na sklepie i z moim 60d i znajomym 6d AF śmiga aż miło w punkt. Ty najlepiej pojedź ze 100d i 7d i sprawdź przed zakupem na obu, z tego co czytam i sam sprawdzałem to szkło na canonach 7d często nie działa za dobrze.
    U mnie odbyło się bez kalibracji. Po prostu zajechałem z body na sklep wpiąłem porobiłem kontrolne strzały i wszystko ok do dzisiaj z moim 7D oczywiście. Również napotkałem, że parę sztuk było jakby nie do końca w prawidłowymi stosunku działania z 7D i wymagały właśnie kalibracji.

Uzależniony Awatar RTSiak

Cytat Zamieszczone przez gregorio1972 Zobacz posta
    Bardzo kuszący jest ten obiektyw i mam prośbę do Osób, które go posiadają. Jakie jest prawdopodobieństwo, że po zakupie będę musiał kalibrować. Jakie Wy kupiliście egzemplarze??? Kupując go będę musiał pozbyć się Canona 17-55 IS, którego bardzo lubię i nie wiem czy to się w ogóle opłaca. Marzy mi się Canon 16-35 L ale chyba szkoda kasy do amatorskich zastosowań. Używam dwóch body 7D i 100D a do dwóch nie da się kalibrować. Będę wdzięczny za każe sugestie.
    prawdopodobienstwo jest chyba znacznie mniejsze niz w przypadku dawnych produuktow sigmy ale skad mamy wiedziec jak sie zachowa dane szklo z twoimi aparatami?
    ja kupilem czarny egzemplarz
    czy ic sie oplaca czy nie to juz musisz sobie sam odpowiedziec, stracisz na zakresie, zyskasz na swietle, musisz sie zastanowic co jest DLA CIEBIE wazniejsze

Miasto
    Nowy Sącz

Z tego co widzę to Sigma chyba oprócz światła jest ostrzejsza, ma ładniejszą głębie no i w ogóle ważniejszy obrazek - takie mam wrażenie. Na temat jakości wykonania już nie wspomnę. Tak jak powiedziałem każda sugestia jest cenna, za te co się pojawiły już bardzo dziękuję :-)

Uzależniony Awatar RTSiak

Nie miałem tego canona więc mnie ciężko się do niego odnieść. Sigma jest mega ostra to fakt, wykonanie też super.

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Zamówiłem przez internet. Bez sprawdzania. Strzał w dyszkę.

Pozdrawiam
    6D, Tami 24-70, Sigma 70-200 OS

Miasto
    Nowy Sącz

Kupiłem. Szkło bajka jeżeli chodzi o kolory, głębię ostrość ale nie o AF. Miałem pecha bo często się mylił. Jak na zdjęciu ogladalem który punkt AF gdzie trafił to zamiast ostrego wycelowanego puntu było zdjęcie nieostre. :-( w rezultacie oddalem go bo nie chciałem wysyłać do kalibracji. Może się kiedyś do tego przekonam to ponownie kupię.

Strona 40 z 51 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów