Pokaż wyniki od 1 do 10 z 129

Wątek: Czy warto wymienić 7D na 6D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Czy warto wymienić 7D na 6D

te same ustawienia
    1/320 na 6D vs 1/250 na 600D.

Trochę ciemniejsze jest to z 6D. Ciężko przez to porównać. Ale ISO 3200 na 600D to już kupa. Generalnie lepsze wrażenie robi zdjęcie z 6D. Ale to nie "magia" i "przepaść". Po prostu lepszy obrazek, który mało komu się przyda, bo mało kto wywołuje zdjęcia w formie wielkich odbitek.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    1/320 na 6D vs 1/250 na 600D.

Trochę ciemniejsze jest to z 6D. Ciężko przez to porównać. Ale ISO 3200 na 600D to już kupa. Generalnie lepsze wrażenie robi zdjęcie z 6D. Ale to nie "magia" i "przepaść". Po prostu lepszy obrazek, który mało komu się przyda, bo mało kto wywołuje zdjęcia w formie wielkich odbitek.
    Po obejrzeniu w/w materiału dokładnie takie same wnioski i w tym konkretnym przypadku nie warto dopłacać tych 3.000zł.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Często ludzie kupują 6D za ostatni grosz, bo ktoś napisał na forum, że robi magiczne zdjęcia. Nawiasem mówiąc to samo 6D w momencie premiery oceniane na wielu forach jako dno, glony i wodorosty. Co się zatem zmieniło od tamtej pory ???
    Wszystko.
    Ludzie zaczęli go używać do robienia zdjęć .

Tak jest z większością korpusów. Pamiętam jaki lament był po wypuszczeniu 5DmkII, tasiemcowe wątki jaką straszliwą qpę Canon wypuścił i że niedługo to zbankrutują bo przecież nikt tego syfu nie kupi. Nie minęło kilka miesięcy jak w stopkach krytykantów pojawiło się to body. Inny przykład? Proszę: 50D - jak napisałeś, po premierze dno i wodorosty - teraz kultowy. Możnaby tak wymieniać do rana.
    Wniosek jest jeden, specyfikacja zdjęć nie robi tylko ludzie, do tego każdy sprzęt trzeba opanować, a na to potrzeba zwyczajnie czasu żeby wyciągnąć z niego maksimum możliwości.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-01-2014 o 17:00
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wszystko.
    Ludzie zaczęli go używać do robienia zdjęć .

Tak jest z większością korpusów. Pamiętam jaki lament był po wypuszczeniu 5DmkII, tasiemcowe wątki jaką straszliwą qpę Canon wypuścił i że niedługo to zbankrutują bo przecież nikt tego syfu nie kupi. Nie minęło kilka miesięcy jak w stopkach krytykantów pojawiło się to body. Inny przykład? Proszę: 50D - jak napisałeś, po premierze dno i wodorosty - teraz kultowy. Możnaby tak wymieniać do rana.
    Wniosek jest jeden, specyfikacja zdjęć nie robi tylko ludzie, do tego każdy sprzęt trzeba opanować, a na to potrzeba zwyczajnie czasu żeby wyciągnąć z niego maksimum możliwości.
    To jest właśnie uczciwe postawienie sprawy : każdemu według jego potrzeb i ... możliwości. Ja z takim samym powodzeniem robiłem zdjęcia 40D czy 50D jak teraz z 5DII i wszystko zależy od sytuacji.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów