Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: czy takie softboxy wystarcza?

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: czy takie softboxy wystarcza?

Pytam o światło stałe, ponieważ przeglądając turtoriale wszędzie są lampy błyskowe oraz światła stałe Scoot Kelby też w sumie mówi, że lepiej używać światła stałego, ponieważ widać od razu dany efekt i ułatwi to początkującym osobom fotografowanie. Więc tak tylko pytam a powiedzmy,że mam 2 lampy błyskowe i np chcę jakieś światło punktowe, dające jakiś klimat wtedy jak to ogarnąć? np. tło jest czarne, ale dobiega z niego jakiś kolor czerwony lub pomarańczowy, albo jest postać na czarnym tle i pada na nią pomarańczowe światło?

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie Odp: czy takie softboxy wystarcza?

Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    (...)a powiedzmy,że mam 2 lampy błyskowe i np chcę jakieś światło punktowe, dające jakiś klimat wtedy jak to ogarnąć? np. tło jest czarne, ale dobiega z niego jakiś kolor czerwony lub pomarańczowy, albo jest postać na czarnym tle i pada na nią pomarańczowe światło?
    Dla początkujących to jedynie lampy błyskający z światłem modelującym stałym są sensowe. Osobno stałe+błysk radzę odrzucić bo więcej sobie w głowie namieszasz. Metodą prób i błędów, ćwicz a nie kombinuj.
    Podaj przykład za pomocą zdjęcia. Bo wystarczy nasadka żelowa (odpowiedni kolor) na lampę + nałożyć strumienicę światła (albo zrobić samemu rurkę-nasadkę na lampę) i masz światło punktowe o odpowiednim kolorze. Licz się z tym, że wszelkiego rodzaju nasadki osłabiają błysk i degradują obraz.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Uprawnienia umieszczania postów