Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1095

Wątek: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

OK... Wymieniłem Canona na Sigmę. Jako że mam jeszcze oba w domu zrobiłem test na różnych przysłonach porównując Canona 35L z Sigmą 35.. Myślę że niektórym te przykłady pomogą podjąć decyzję.... Bo ogólnie takich porównań za dużo tu nie ma a znacznie pomagają tym co stoją przed wyborem... A więc zapraszam do ściągania, oceniania i co ważne do komentowania.

zdjęcia prosto z puchy w formacie RAW .. Popakowane rarem.

Test 1 - 2 rawy
    Darmowy hosting plików, zdjęć i obrazków - Hostuje.net

Test 2 - 6 rawow

Test 3 - 8 rawow

Test 4 - 8 rawow
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-01-2014 o 15:17
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    OK... Wymieniłem Canona na Sigmę. Jako że mam jeszcze oba w domu zrobiłem test na różnych przysłonach porównując Canona 35L z Sigmą 35.. Myślę że niektórym te przykłady pomogą podjąć decyzję.... Bo ogólnie takich porównań za dużo tu nie ma a znacznie pomagają tym co stoją przed wyborem... A więc zapraszam do ściągania, oceniania i co ważne do komentowania.
    Czy na podstawie tego porównania pozbyłeś się canona? Bo ja bym się nawet chwili nie zastanawiał .
    Albo masz super 35L, albo z tą sigmą coś jest nie tak. Jak sam porównywałem na F1.4-F2 sigma była trochę lepsza od 35L, powyżej różnicy nie było a tu jest dokładnie odwrotnie. Oczywiście o aberracji wspominać nie trzeba, bo ona sigmy nie dotyczy.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uprawnienia umieszczania postów