Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: czy takie softboxy wystarcza?

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: czy takie softboxy wystarcza?

Doszedłem do wniosku, że jednak chcę kupić lampy reporterskie, abym mógł bez problemu zabrać je sobie w plener Padło na 2x YONGNUO YN560-III jakich rozmiarów kupićz softboxy, aby w pełni wykorzystać moc lamp i mógł fotografować całe sylwetki, oraz od pasa w górę, żywność, produkty niewielkich rozmiarów oraz noworodki? Jest taki uniwersalny soft do tych zastosowań?

Uzależniony

Domyślnie Odp: czy takie softboxy wystarcza?

Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    Doszedłem do wniosku, że jednak chcę kupić lampy reporterskie, abym mógł bez problemu zabrać je sobie w plener Padło na 2x YONGNUO YN560-III jakich rozmiarów kupićz softboxy, aby w pełni wykorzystać moc lamp i mógł fotografować całe sylwetki, oraz od pasa w górę, żywność, produkty niewielkich rozmiarów oraz noworodki? Jest taki uniwersalny soft do tych zastosowań?
    Namiastkę uniwersalności da Ci w tym wypadku zakup dwóch softboxów: nie za duży ośmiokątny (ok. 80 cm) i powiedzmy coś z reporterskich kwadratowych, powiedzmy 50 x 50cm. Do okty te lampy pojedynczo są trochę słabe w plener, ale sam musisz się o tym przekonać. Coś tam jednak już tym poświecisz, więc tak czy tak - próbuj. Poza tym okta z mocowaniem bowens przyda Ci się później. Kwadrat reporterski jak znalazł w plener do doświetlenia twarzy dorosłego, lub np. całego dziecka.
    Rozważ parasolki - srebrna i biała. W plenerze możesz użyć dwóch lamp do jednej parasolki i to już trochę zwiększy możliwości. W studio z kolei coś już tymi dwoma softboxami wymodelujesz - właściwie, to całkiem sporo można zrobić.
    Życzę przyjemnej zabawy.

Uprawnienia umieszczania postów