Pokaż wyniki od 1 do 10 z 74

Wątek: Sigma 85 mm f/1.4 vs Canon 85 mm f/1.8

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Sigma 85 mm f/1.4 vs Canon 85 mm f/1.8

Cytat Zamieszczone przez Yavanna Zobacz posta
    Oj podryfował nam temat tej 85-tki. Wydaje mi się, piszę wydaje bo Tamrona w życiu na oczy nie widziałam, że ten obiektyw posłużyłby mi tylko na safari a później już nigdzie bym go nie zabrała, choćby przez jego wagę i gabaryty. Safari potrwa 5-7 dni i zapewne nie powtórzy się w przeciągu kolejnych 10 lat. Na dzikie ptaszyska polować nie mam zamiaru, w lesie raz w życiu z ciekawych stworzeń widziałam sarnę. Na 70-200 mam nieco więcej pomysłów, stąd może wrażenie że jest to szkło bardziej uniwersalne. I jednak jest różnica między noszeniem obiektywu 1.3kg (który jeszcze da się wcisnąć do mojego plecaka), a taszczeniem 1.9kg.
    Nic nie będziesz nosić, co najwyżej samochód wjedzie w stado bawołów Będą łazić koło samochodu jak owce na pastwisku

Na krajobrazy fajne się nastaw też.
    Ostatnio edytowane przez 7four ; 01-01-2014 o 00:50

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Sigma 85 mm f/1.4 vs Canon 85 mm f/1.8

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Nic nie będziesz nosić, co najwyżej samochód wjedzie w stado bawołów Będą łazić koło samochodu jak owce na pastwisku

Na krajobrazy fajne się nastaw też.
    Na safari będę jeździć autem, ale wyjazd do Kenii na safari się nie zacznie i nie skończy. Plus jednak nie mam takiego rozmachu, żeby wydać kilka tysięcy złotych na obiektyw, który wykorzystam przez 5 dni. :P

Uprawnienia umieszczania postów