W czwartek kupiłem MKII z przebiegiem 23 tyś zadbany z oryginalnym gripem dodatkową matówką i 2 kartami pamięci udma za 4750
W czwartek kupiłem MKII z przebiegiem 23 tyś zadbany z oryginalnym gripem dodatkową matówką i 2 kartami pamięci udma za 4750
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Czy warto kupować 5dII kiedy 6D jest coraz tańsze??
C6D, Zenitar EF 16/2.8 Fish-Eye, C24-70/2.8L, C40/2.8 STM, C50/1.8 STM, C100/2.8L Macro IS USM, C100-400/4.5-5.6L IS USM, C580EX II
moim zdaniem nie, ale co komu....
Warto![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
jaś skory nikt wiarygodny/ władny jak dotąd nie potwierdził tego faktu oficjalnie, należy uznać że gwarancji przebiegu dla 6D nie ma.
Wracając do zasadniczego wątku poświąteczne oferty na 5DII są jakby lekko niższe, choć porządnych egzemplarzy z bardzo niewielkim przebiegiem jak na lekarstwo i te trzymają cenę.
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 29-12-2013 o 13:29
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Tytuł tego wątku to Ceny używanych 5D MKII. O różnicach pomiędzy 6D, a 5DII rozmawiamy tutaj.
Dziwne że piszesz do mnie dokładnie to co powiedziałem w swoim poście, pytałem nawet serwis z żytniej w odpowiednim wątku i nic się nie dowiedziałem - napisz to tym którzy twierdzą że gwarancja istnieje. Uważam dokładnie tak samo jak ty czego wyraz dałem parę wpisów wyżej ale gdzieś poleciały znaczy moderator dokonał przesunięcia oftopa - do wątku o różnicach pomiędzy 5DII i 6D.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 29-12-2013 o 23:54
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Moim zdaniem wcale ofert nie jest mało. Jest wręcz przeciwnie. Ofert zadbanych piątek z niskim przebiegiem jest obecnie bardzo dużo. Popyt jest już inny jak widać po zakończonych aukcjach. Sądzę, że cach back na 5d III spowodował, że ludzie postanowili zamienić puszki na nowe. Moim zdaniem ceny na 5dII są obecnie znacząco zawyżone biorąc pod uwagę ceny nowych np. 6D gdzie masz gwarancję i w razie prowadzenia działalności możesz jeszcze od ceny odliczyć co nie co. Pozdrawiam.
Aż strach pomyśleć ile będą warte 6D do po kilku latach.
Tak, wydaje mi sie, ze upłyneło trochę czasu i mamy przeceny. W tym momencie moża znaleźć zadbane 5d2 za 3500 PLN. Sytuacja pewnie jeszcze się zmieni po oczekiwanej premierze 5d4...