Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 112

Wątek: Ceny używanych 5D MKII

Domyślnie Odp: Ceny używanych 5D MKII

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Te korpusy są jak auta od niemca, jeździł dziadek i tylko w niedzielę do kościoła tylko skąd ten przebieg. Dlatego korpusy kupuję nowe .
    Kupując używany sprzęt warto trochę pomyśleć, co dla wielu nie jest łatwe.
    Jak ktoś wystawia sprzęt w cenie poniżej średniej rynkowej to zazwyczaj coś z nim jest nie tak. Np. duzy przebieg, uszkodzenia, itp. Sam rok temu sprzedawałem 5Dmk2 w świetnym stanie i na gwarancji i wystawiłem go w cenie powyżej średniej a i tak się bili. Faktem jest jednak to, że są aparaty (np. 5Dmk2), które służą do zarabiania więc jest większe ryzyko zajechanej sztuki

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Roy P Mylisz sie piszac ze sa to glownie aparaty do celow zarobkowych, choc moze w krajach jak np Polska to moze i prawda gdzie trzeba ze dwa miesiace albo i dluzej pracowac by sobie taki aparat kupic wiec ktos kto juz kupi to raczej by zarabiac?
    Wiedz JEDNAK ze w krajach lePiej roziwnietych, wielu pasjonatow uzywa takie modele lub jeszcze z wyzszej polki by porobic zdjecia w czasie wolnym lub na wycieczce.

Pełne uzależnienie

Nie ważne czy kupujesz aparat do celów komercyjnych czy też dla przyjemności. Cena zawsze jest wykładnią jego stanu faktycznego - wyglądu, przebiegu, wyposażenia itp. ...........
    Czasem warto więcej zapłacić, jeśli stan jest wzorcowy i w pełni udokumentowany
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Cena zawsze jest wykładnią jego stanu faktycznego - wyglądu, przebiegu, wyposażenia itp. ...........
    tak ci się tylko wydaje
    nie każda okazja to oszustwo

Cytat Zamieszczone przez Raideur Zobacz posta
    Roy P Mylisz sie piszac ze sa to glownie aparaty do celow zarobkowych, choc moze w krajach jak np Polska to moze i prawda gdzie trzeba ze dwa miesiace albo i dluzej pracowac by sobie taki aparat kupic wiec ktos kto juz kupi to raczej by zarabiac?
    Wiedz JEDNAK ze w krajach lePiej roziwnietych, wielu pasjonatow uzywa takie modele lub jeszcze z wyzszej polki by porobic zdjecia w czasie wolnym lub na wycieczce.
    Uciekło mi jedno słówko i powinno być często służą do zarabiania.
    Dlatego trzeba uważać przy zakupie niektórych modeli nieco bardziej.
    Po za tym co za znaczenie ma kto i po co kupuje taki aparat w innym kraju skoro i tak większość transakcji w Polsce odbywa się lokalnie.
    Ja sam jestem amatorem i używałem 5Dmk2 a teraz mam 5Dmk3 tylko po to by pstrykać dzieciaki i widoczki

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Okazje sa i zawsze beda, bo ktos kto zakupuje na aparat powinienm sie z tym liczyc ze przy odsprzedazy nie otrzyma tyle ile zaplacil; wiec trzeba sobie uzmyslowic ze juz samo kupno to strata i nie ma co sie przejmowac jesli przy odsprzedazy trzeba duuuzo zmniejszyc cene, pisze oczywiscie o amatorach
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 16-12-2013 o 10:08

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    tak ci się tylko wydaje
    nie każda okazja to oszustwo
    Nic mi się nie wydaje - to czysta ekonomia i nic więcej.
    Nikt się nie pozbywa prawie nowego sprzętu za ułamek jego pierwotnej ceny.
    Takie cuda to były tylko w ERZE, ale mało kto pamięta.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

a ok, to pewnie mi się wydaje ze mam fajny sprzęt, a tak naprawdę to pewnie mam małpkę

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Nic mi się nie wydaje - to czysta ekonomia i nic więcej.
    Nikt się nie pozbywa prawie nowego sprzętu za ułamek jego pierwotnej ceny.
    Takie cuda to były tylko w ERZE, ale mało kto pamięta.
    Nie masz racji, na szczęście ;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Doświadczenie mi pokazuje że raczej kolega Bolek02 marację.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów