Pokaż wyniki od 1 do 10 z 159

Wątek: Capture One 7

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Capture One 7

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Niestety nie ma. Przy fotach z błyskiem i światłem zastanym np. z żarówek jeśli tło jest za żółte można je lekko odsaturować a jeśli jest zgniłozielone w coloreditor przesunąć hue(dla żółci) w kierunku magenty. Czasami to wystarcza. Też mi brakuje tego suwaka przy korektach lokalnych
    Tak, tak, jakoś sobie trzeba radzić, myślałem tylko że może to jest ale jakoś na około realizowane. No ale pewnie coś dla ósemki trzeba zostawić...

Czy jest jakiś sposób na stworzenie colorcheckerem profilu aparatu?

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Czy jest jakiś sposób na stworzenie colorcheckerem profilu aparatu?
    Nie ma, ale znowu jako sposób na poradzenie sobie...można doprowadzić wartości poszczególnych pół colorcheckera (do wzorcowych)w zakładce color editor i zapisać to jako profil icc a potem ustawić np. jako domyślny profil dla danego aparatu. Chociaż to już jest tak trochę na siłę. Producent zakłada, że domyślne profile są idealne
    Miłego dnia
    moja www

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Nie ma, ale znowu jako sposób na poradzenie sobie...można doprowadzić wartości poszczególnych pół colorcheckera (do wzorcowych)w zakładce color editor i zapisać to jako profil icc a potem ustawić np. jako domyślny profil dla danego aparatu. Chociaż to już jest tak trochę na siłę. Producent zakłada, że domyślne profile są idealne
    Na pewno są lepsze od domyślnych w Lightroomie, z kolei uzyskane colorcheckerem w Lr są lepsze niż w COP7.

Tutaj MVA.PL • Zobacz wątek - Profile aparatu w Capture One znalazłem opis ale szczerze mówiąc to chyba po przebijaniu się przez kalibrację monitora, potem drukarki to z aparatem już mi się nie chce...

Uprawnienia umieszczania postów