Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 90

Wątek: Fotografowanie na pogrzebie

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Metus
    Szczerze mówiąc zastosowania tele ja tu nie widze...
    Zobacz tutaj http://www.tarnow.net.pl/index.php?p...domosc&id=2857

Nie podchodzilem bliżej - troche głupio mi było (dopiero zaczynałem jako fotoreporter) - wiec trzasnąłem takie fotki.

Rodzina moja to nie była - więc nie chciałem ryzykować konfrontacji.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek
    Zobacz tutaj http://www.tarnow.net.pl/index.php?p...domosc&id=2857

Nie podchodzilem bliżej - troche głupio mi było (dopiero zaczynałem jako fotoreporter) - wiec trzasnąłem takie fotki.

Rodzina moja to nie była - więc nie chciałem ryzykować konfrontacji.
    I słusznie, mogli Ci przejechać po sprzęcie dwuśladami. I nie tylko :-D
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja też ostatnio byłem proszony przez rodzine o zrobienie zdjęć. W kaplicy szybka seria paru szerokim kątem bez lampy na granicy poruszenia. Trochę przy wyjściu z kaplicy, potem wysunąłem się przed kondukt i z boku parę ujęć ludzi. Przy grobie oczywiście głownie długi, ale i pare ujęć szerszych.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pewnie juz wejde na OT ale tylko swoje zdanie przedstawie - jakby mnie ktos poprosil o zdjecia na pogrzebie to bym krtko odpowiedzial: NIE (pod koniec pazdziernika mialem pogrzeb dziadka, na szczescie nikt nie poprosil, za to mlody brat cioteczny pstrykal kompakcikiem klasy Premiere, blyskal lampa i mnie wnerwial ogolnie). Nawet szefowi/dyrektorowi .
    Dla mnie robienie zdjec to ma byc przyjemnosc a nie obowiazek. A z robienia zdjec na pogrzebie zadnej przyjemnosci nie mialbym.

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Miałem kiedyś propozycję robienia zdjęć na pogrzebie, ale stanowczo odmówiłem. Moim zdaniem, to nie jest okoliczność do robienia zdjęć. Co one mają przedstawiać?? Smutek po zmarłym?? Jemu to się chyba już na nic nie przyda... No chyba, że w grę wchodzi ogromny spadek i zapis w testamencie nakazuje wybranie "najbardziej zasmuconych" do podziału majątku ;-) Jedynie taka sytuacja może być częściowo "zrozumiała". Jakakolwiek inna jest dla mnie niezrozumiała i zdecydowanie nie na miejscu. To moim zdaniem intymny moment ciszy, refleksji i nie chciałbym żeby ktokolwiek do fotografował, tym bardziej pokazywał gdzieś dalej

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jak by nie było jest to "ostatnie pożegnanie" .. Każde pożeganie jest smutne a te w szczególności.. niektórzy chcą uwiecznić te rozstanie... często jest tak, że rodzina rozjeżdza się po świecie a przyjeżdza do rodziny tylko w określonych sytuacjach.. wtedy ma możliwość zobaczyć i dostać pamiątkę.. Taki los czeka każdego... jest to normalna kolej rzeczy...
    pozdrawiam
    Metus

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Jestem przeciwnikiem zdjęć z pogrzebu .......... ogląda ktoś później zdjęcia , to nad morzem , to w górach , to na sylwestrze , to moja córeczka , a to ciocia w trumnie , a to na mazurach ....................

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

heh kurde ja miałem w lipcu pogrzeb dziadka. Jezuu ani przez chwile mi do głowy zdjęcia nie podeszły. Chociaz teraz mogło to być ładne. Przypominam to sobie. Niektore zdjęcia mogły być dobre ale... nie, nie wziął bym go. Nie zmienił bym zdania

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    Jestem przeciwnikiem zdjęć z pogrzebu .......... ogląda ktoś później zdjęcia , to nad morzem , to w górach , to na sylwestrze , to moja córeczka , a to ciocia w trumnie , a to na mazurach ....................
    heh dobrze powiedziane

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    heh dobrze powiedziane
    Oczywiście jak trzeba to focę na pogrzebach :-( ZDJĘCIA JUŻ USUNIĘTE
    Ostatnio edytowane przez Tomasz1972 ; 02-02-2006 o 13:54

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

W paru zapomniałeś zamazać tabliczki na krzyżu.
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów