Ok, a ile trwało u Was pierwsze ładowanie baterii? W instrukcji jest napisane, że powinno trwać około 2,5 h, u mnie ładuje się już około czterech i dioda wciąż mruga tak jakby nie osiągnieto jeszcze pięśćdziesieciu procent naładowania...
Ok, a ile trwało u Was pierwsze ładowanie baterii? W instrukcji jest napisane, że powinno trwać około 2,5 h, u mnie ładuje się już około czterech i dioda wciąż mruga tak jakby nie osiągnieto jeszcze pięśćdziesieciu procent naładowania...
A błyska co sekundę czy częściej?
Bo jak częściej to niedobrze. Tak czy inaczej niedobrze.
Ostatnio była seria 5D MK III w walniętymi bateriami, ale trafiła mi się już też 6ka z fabrycznie walniętą baterią.
Jeżeli w 5h nie będzie w pełni naładowana to do sprzedawcy na wymianę.
przed wyjęciem błyskała częściej, po wyjęciu i ponownym włożeniu zaczęła błyskać co sekundę. Może coś źle stykało... Zobaczymy za kilka godzin.
Właśnie, przez takie atrakcje nie lubię obić roszad sprzętowych. Jeszcze pewni czeka mnie kalibrowanie BF i FF w obiektywach, czego też w życiu nie roniłem i konfigurowanie ustawień puszki pode mnie...
Ostatnio edytowane przez elduce ; 06-12-2013 o 22:19
Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|
4 baterie do gripa 2 w zapasie 2, wszystkie ładowały się normalnie czyli ok 2,5h mam drugą ładowarkę, także nawet podczas pracy mogę szybko doładować, ale to tylko w wypadku jakiejś amnezji, zawsze wszystko jest przed robotą naładowane, a baterie trzymają niesamowicie długo.
Wygląda na to, że te wady to pech jakiś, ja miałem poczwórne szczęście.
Spoko, naładowało się, zdaje się, że po prostu na początku coś źle kontaktowało. Nawet udało mi się już mniej więcej wszystko postawiac tak jak chciałem, nie wiem tylko jeszcze jak ustawić synchronizacje z lampą na drugą kurtynkę, czy jakoś tak.