Strona 320 z 495 PierwszyPierwszy ... 220270310318319320321322330370420 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 191 do 3 200 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Ok, a ile trwało u Was pierwsze ładowanie baterii? W instrukcji jest napisane, że powinno trwać około 2,5 h, u mnie ładuje się już około czterech i dioda wciąż mruga tak jakby nie osiągnieto jeszcze pięśćdziesieciu procent naładowania...

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

A błyska co sekundę czy częściej?
    Bo jak częściej to niedobrze. Tak czy inaczej niedobrze.

Dopiero zaczyna Awatar nightcrawler
    Miasto
    Chorzów

Ostatnio była seria 5D MK III w walniętymi bateriami, ale trafiła mi się już też 6ka z fabrycznie walniętą baterią.
    Jeżeli w 5h nie będzie w pełni naładowana to do sprzedawcy na wymianę.

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez elduce Zobacz posta
    Ok, a ile trwało u Was pierwsze ładowanie baterii? W instrukcji jest napisane, że powinno trwać około 2,5 h, u mnie ładuje się już około czterech i dioda wciąż mruga tak jakby nie osiągnieto jeszcze pięśćdziesieciu procent naładowania...
    wyjmij baterie na włączonej ładowarce i jeszcze raz włóż, jeśli to nie pomoże to masz walniętą baterię, mi ładowało około 3h, a była kompletnie rozładowana, że aparat nawet nie chciał się włączyć
    Marcin

Dopiero zaczyna

przed wyjęciem błyskała częściej, po wyjęciu i ponownym włożeniu zaczęła błyskać co sekundę. Może coś źle stykało... Zobaczymy za kilka godzin.
    Właśnie, przez takie atrakcje nie lubię obić roszad sprzętowych. Jeszcze pewni czeka mnie kalibrowanie BF i FF w obiektywach, czego też w życiu nie roniłem i konfigurowanie ustawień puszki pode mnie...
    Ostatnio edytowane przez elduce ; 06-12-2013 o 22:19

Bywalec Awatar teo5ooD
    Miasto
    Świdnica

Mi tak bardzo szybko mrygało, wiedziałem że jest coś nie tak i po dociskałem kabel, jeszcze raz wsadziłem baterie i zostawiłem aż zaświeciła się zielona lampka a bateria trzyma nieziemsko
    Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|

Miasto
    Chorzów

Właśnie, przez takie atrakcje nie lubię obić roszad sprzętowych. Jeszcze pewni czeka mnie kalibrowanie BF i FF w obiektywach, czego też w życiu nie roniłem i konfigurowanie ustawień puszki pode mnie...
    Mnie pierwsza część ominęła na szczęście póki co...
    A puszki do końca jeszcze nie skonfigurowałem Za dużo tego tam a za mało czasu
    Grunt że wiem gdzie jest to czego potrzebuję.

4 baterie do gripa 2 w zapasie 2, wszystkie ładowały się normalnie czyli ok 2,5h mam drugą ładowarkę, także nawet podczas pracy mogę szybko doładować, ale to tylko w wypadku jakiejś amnezji, zawsze wszystko jest przed robotą naładowane, a baterie trzymają niesamowicie długo.
    Wygląda na to, że te wady to pech jakiś, ja miałem poczwórne szczęście.

Dopiero zaczyna

Spoko, naładowało się, zdaje się, że po prostu na początku coś źle kontaktowało. Nawet udało mi się już mniej więcej wszystko postawiac tak jak chciałem, nie wiem tylko jeszcze jak ustawić synchronizacje z lampą na drugą kurtynkę, czy jakoś tak.

Miasto
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez Janczewski Zobacz posta
    Wygląda na to, że te wady to pech jakiś, ja miałem poczwórne szczęście.
    Wadliwe aku były tylko w niektórych 5D MK III (w zestawach) oraz raz mi się trafiło w 6D.
    Normalnie sprzedawane póki co nie wykazywały żadnych problemów.

Strona 320 z 495 PierwszyPierwszy ... 220270310318319320321322330370420 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów