Strona 94 z 110 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 1095

Wątek: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    Sprawdź czy te tańsze nie są z dystrybucji niemieckiej, wtedy masz gwarancję 12 m-cy. Jakość tej sigmy jest powtarzalna więc nie powinno być drastycznego rozrzutu, ja wolałem sprawdzić.
    To i ja dołożę swoje 3 grosze, również przesiadłem się na Sigmę z 35L, to co zauważyłem, to rzeczywiście jakość obrazka wyraźnie lepsza (kontrast ostrość), pewny AF ale wolniejszy w porównaniu do 35L, nie jest to drastyczna różnica, ale jest. Jak kupowałem swoją Sigmę miałem 3 egzemplarze do wyboru, wszystkie ostrzyły identycznie i w punkt, więc jak widać Sigma się postarała i moim zdaniem można śmiało kupić obiektyw z internetu aczkolwiek to była moja pierwsza Sigma, więc osobiście wolałem sam sprawdzić, szczerze POLECAM ten obiektyw.
    Marcin

a ja mam lekko OT pytanie, bo zastanawiam sie nad ta sigma, albo nad 135L, oczywiscie wiem ze to dwa roznozadaniowe szkla, ale ciekaw jestem opinii nt jakosci wypuwanego obrazu, nie zalezy mi na szybkosci AF, nie bierzemy pod uwage roznicy w cenie, docelowy sprzet to 6d/markIII, moze ktos ma badz uzytkowal oba szkla, z gory dzieki za wszelkie sugestie.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Oba szkła na 6D są świetne. Z obrazka będziesz zadowolony.
    Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Stałem przed takim samym wyborem, wybrałem Sigmę bo częściej jestem bliżej akcji ba uczestniczę w niej, niż przyglądam się jej z daleka i potrzebuję dłuższego szkła ale teraz mając 35 mm planuję coś dłuższego i coraz bardziej patrzę w kierunku długiego jasnego zooma.
    |CANON FF|

Coś już napisał
    Miasto
    Radomsko

dla mnie 35mm sigmy i 135L to dwa podstawowe i najczęściej używane szkła, polecam jak najbardziej. Idealnie się uzupełniają.

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez dalu Zobacz posta
    a ja mam lekko OT pytanie, bo zastanawiam sie nad ta sigma, albo nad 135L, oczywiscie wiem ze to dwa roznozadaniowe szkla, ale ciekaw jestem opinii nt jakosci wypuwanego obrazu, nie zalezy mi na szybkosci AF, nie bierzemy pod uwage roznicy w cenie, docelowy sprzet to 6d/markIII, moze ktos ma badz uzytkowal oba szkla, z gory dzieki za wszelkie sugestie.
    dla mnie 135L to wyjątkowe szkło i najbardziej je lubie oczywiście zupełnie inne zastosowania ale jednak więcej efektów WOW mam ze 135L niż z Sigmy
    Marcin

dzieki za opinie, caly czas sie niestety waham czy isc w S35 i C135L czy raczej w C24-70L II, cenowo podobnie, tylko czy zoomem bedzie tyle WOW jak tymi stalkami :-) sorki za OT.

Początki nałogu

dzieki za opinie, caly czas sie niestety waham czy isc w S35 i C135L czy raczej w C24-70L II, cenowo podobnie, tylko czy zoomem bedzie tyle WOW jak tymi stalkami :-) sorki za OT.
    Początkowo chciałem zamienić C24-105 na C24-70 L f2,8 II, jednak chcę zakosztować magii stałek i kupiłem S35 1,4 bo w sumie w pomieszczeniach taka ogniskowa najlepiej się sprawdza, dodatkowo mam 50 1,4 i C100L 2,8. A C24-105 zostawiam jako podstawowy spacer zoom bo w sumie to świetny obiektyw i mam trochę filtrów 77 a do sigmy kupię redukcję i będzie git
    CMEHA - reszta to upgrade

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Oba są porównywalne optycznie (tu lepsze, tam gorsze), za to przynajmniej 2-3x tańsze i lżejsze (85 prawie 300g). 50 ma też lepszy i szybszy AF. 85 ma sensowniejszą tylną soczewkę. I też pewnie szybszy AF, W każdym z tych przypadków stawiałbym na Sigmę.

Ale tylko w 35. Bo w 50 i 85 może być już najwolniejszy na świecie. Sam sobie zaprzeczasz.
    Uderz w stół... .
    Każdy stawia na co chce i co mu bardziej odpowiada. Chyba nie do końca rozumiesz temat, nigdzie sobie nie zaprzeczam. W przypadku 85-ki szybkość AFa ma drugorzędne znaczenie, bo to szkło studyjne i plenerowe, całkiem inne zastosowanie niż 35. A co do 50-ki to szybkość niewiele gorsza od sigmy (zaryzykuję stwierdzenie, że szybkość taka sama, jedynie canon częściej się myli) a optyką sporo nadrabia. Obydwa szkła canona 50 i 85 są wyraźnie optycznie lepsze od sigm tak jak 35-ka sigmy góruje nad eLką. Cena to inna sprawa i w przypadku rozmowy o jakości ma drugorzędne znaczenie.

Cytat Zamieszczone przez Martinez69 Zobacz posta
    dla mnie 135L to wyjątkowe szkło i najbardziej je lubie oczywiście zupełnie inne zastosowania ale jednak więcej efektów WOW mam ze 135L niż z Sigmy
    Więcej WOW byś miał z 85L.

Zależy czego oczekujesz. Ten zoom jest rewelacyjny, ale do czegoś innego.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 05-12-2013 o 22:29
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Uderz w stół... .
    Każdy stawia na co chce i co mu bardziej odpowiada. Chyba nie do końca rozumiesz temat, nigdzie sobie nie zaprzeczam. W przypadku 85-ki szybkość AFa ma drugorzędne znaczenie, bo to szkło studyjne i plenerowe, całkiem inne zastosowanie niż 35. A co do 50-ki to szybkość niewiele gorsza od sigmy (zaryzykuję stwierdzenie, że szybkość taka sama, jedynie canon częściej się myli) a optyką sporo nadrabia. Obydwa szkła canona 50 i 85 są wyraźnie optycznie lepsze od sigm tak jak 35-ka sigmy góruje nad eLką. Cena to inna sprawa i w przypadku rozmowy o jakości ma drugorzędne znaczenie.

Więcej WOW byś miał z 85L.

Zależy czego oczekujesz. Ten zoom jest rewelacyjny, ale do czegoś innego.
    Canon 50mm lepszy obrazek od sigmy? chyba zartujesz
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Strona 94 z 110 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów