a to fotografowanie obrączek i sprzęt do tego nie zalicza się do ślubów?![]()
zamiast pomóc to się czepiasz, nawet nie mając o co.
Będę wdzięczna za wyrozumiałość... Nie wiem... może tylko ja mam takie szczeście, że Pary wymagają na zdjęciach wielu detali.. typu obrączki, koronki... lustrzane odbicie Pana Młodego w oczach Panny Młodej.... Ponawiam zatem prośbę o linki do zdjęć wykonanych przy pomocy pierścieni pośrednich? np. 85ka lub 100tka z pierścieniami?
85
http://www.flickr.com/search/?q=cano...extension+tube
100
http://www.flickr.com/search/?q=cano...extension+tube
Tylko zweryfikuj przy każdym ze zdjęć trafność szukania w opisie i tagach.
Ostatnio edytowane przez homesicalien ; 27-11-2013 o 07:24
canon 5dmk1 85 1.8 + pierścienie pośrednie.(pełen kadr)
Regulamin pkt 8.
od kolegi pożyczone, ale nieoryginalne z metalowym bagnetem oraz przeniesieniem automatyki...
osobiście teraz kupiłem na m42 pierścienie, przejściówkę i obiektyw 50mm.
Regulamin pkt 8.
Ewentualnie jakieś tańsze szkło macro. Sigme 50mm 2.8 Macro próbowałem. Nawet fajne szkło. Można już za 500zł znaleźć.
5DII f/5
Zaczynam swoją przygodę z fotografią ślubną i mam ostatnio dylematPosiadam sprzęt taki jak w stopce i zastanawiam się nad zakupem drugiej jasnej stałki. Po kupnie 50/1.4 wprost nie mogę się z nią rozstać, a na ślubie i weselu jednak jest dość ciasna, dlatego szukam czegoś szerszego. Pod uwagę biorę następujące opcje:
- Canon 28/1.8 (wiele osób na niego narzeka, ale pasuje na FF)
- Sigma 30/1.4 A (jaśniejsza i czytałam lepsze opinie, ale tylko na APS-C)
- Sigma 35/1.4 (trochę musiałabym dozbierać, poza tym boję się, że 35mm będzie dla mnie nieco wąskie)
- Canon 24/1.4 I (tu musiałabym sporo dozbierać, ale zdaję sobie sprawę, że to szkiełko jest najlepsze ze wszystkich wymienionych).
Myślę o używanym szkle, oczywiście wcześniej przetestowanym. Które z ww jest Waszym zdaniem najlepszym rozwiązaniem? A może macie jakieś inne pomysły? W przyszłości, raczej dalszej niż bliższej, ale jednak, planuję przesiadkę na FF, dlatego jestem trochę średnio nastawiona do Sigmy 30/1.4. Co prawda można by ją wtedy sprzedać, ale wiem czy jest sens tak kombinować, może lepiej zamiast tego kupić od razu pełnoklatkowy obiektyw? Proszę o pomoc![]()
Ostatnio edytowane przez poulain ; 03-12-2013 o 22:31
50d, 450D + C10-22, C50/1.4, T28-75, C55-250, kit + 580ex
Ze stałek do cropa to polecam Sigma 18-35 1.8![]()
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!