Strona 87 z 168 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

A czy ktoś zna jakieś naprawdę duży model torby? Taki który pomieściłby z 2-3 body + z 5 obiektywow + z 2 lampy + pierdółki typu zapasowe baterie jakąś lampke led itp ? Hama 220 (której już nie robią) jest w miarę ok, ale denerwuje mnie w niej że niema kieszeni bocznych i przednich, takie jakie mają torby Tamraca. Szukam i szukam takiej torby no i znależć nie mogę, ale może ktoś miał stycznośćz takimi dużymi torbami. Jeśli chodzi o cene to dobrze byłoby tak do 600 zł nawet za używaną. Acha dodam że nie musi to być torba największych lotów (pod względem jakości) ale żeby była po prostu naprawdę duża, no i najlepiej bez kółek itp.

dawniej 'Olka i Jacek'
    Miasto
    miasto powiatowe

Cytat Zamieszczone przez bartezzx Zobacz posta
    Acha dodam że nie musi to być torba największych lotów (pod względem jakości) ale żeby była po prostu naprawdę duża, no i najlepiej bez kółek itp.
    Torba Racam 1678 do kamer aparatów bardzo pojemna! (3747128605) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Duża torba Tank X60 Canon 7D 60D 50D 40D 30D 20D (3720450014) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Ostatnio edytowane przez jacek_63 ; 30-11-2013 o 19:05
    kiedyś Canon, teraz Fuji

Dopiero zaczyna

Trochę za mała jedna i druga i nie ma większych kieszeni bocznych, tylko takie male, gdyby wymiary miała tak z 7cm więcej i te kieszonki to bylby ideal

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Cytat Zamieszczone przez bartezzx Zobacz posta
    A czy ktoś zna jakieś naprawdę duży model torby? Taki który pomieściłby z 2-3 body + z 5 obiektywow + z 2 lampy + /.../.
    Lowepro Stealth Reporter D650 AW + w zależności od potrzeb coś z szerokiego zestawu Lens Case-ów lub innych systemowych toreb Lowepro przypinanych do troków torby, sam z D550 AW jestem bardzo zadowolony , mogę tam zapakować więcej niż mam ochotę dźwigać .
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Cytat Zamieszczone przez .Pit Zobacz posta
    Dzięki. Ogólnie początkowo miałem taki zamysł, żeby kupić coś bardziej dyskretnego do ~250zł, ale nic ciekawego nie mogę znaleźć. Jedyne na które trafiłem to Tamrac Rally 5/6/7 i są jeszcze całkiem fajne Genesis Dakar, tyle że podejrzanie tanie, ciekawy jestem jak to się sprawuje, bo kosztują około 160zł.

Z tych mniej dyskretnych- Kata wymieniona wyżej i Lowepro Nova 190aw wpadły mi w oko. W tej Kata podoba mi się, że ma klapę otwieraną w drugą stronę niż normalnie ( http://www.foto-net.pl/sklep/obrazki...3711141642.jpg ), do tego pokrowiec przeciwdeszczowy, którego w tych "dyskretnych" torbach nie ma.

Ciężki wybór.
    Zdecydowałeś się na coś?

Szukam czegoś na 60D z podpiętym Tamronem 17-50, do tego lampa w pokrowcu. Z czasem chciałbym tam dorzucić jakieś tele albo Sammiego 8mm. Wstępnie wybrałem:

• Kata 443 (KLIK)
    • Manfrotto Bella VI (KLIK)
    • LOWEPRO EVENT MESSENGER 150 (KLIK.)
    • Lowepro Nova 180 (KLIK)

Ma/miał ktoś którąś z w.w. toreb?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Trójmiasto

Ja zdecydowałem się na Lowepro Nova 190aw. Jest świetna jak na moje zastosowania (póki co trochę wiatr w niej hula, ale to się zmieni). Spokojnie wejdzie tam na wysokość 70-200 f4L, na czym mi zależało. Dużo schowków, kieszonek, możliwość konfiguracji. Bardziej byłem nastawiony na kupno Kata DC-445, która jest już praktycznie niedostępna, a nowa wersja (DC-445 DL) jest dla mnie zbyt mała, ale nie żałuję zakupu, lowepro sprawdza się świetnie. W planach na przyszły rok mam też zakup jakiejś miejskiej, niepozornej torby foto, na body+2 obiektywy, tak żeby bez zwracania uwagi wsiąść z nią do tramwaju, chodzić po ulicach, itp- chociażby Event Messenger 150/250. Jednak jako jedyną torbę polecam właśnie taką typowo fotograficzną- to moja druga torba Lowepro i nie mogę powiedzieć nic złego na tą firmę. Osobiście wybierałbym pomiędzy Kata/Lowepro w tym przedziale cenowym.

ps. Typowo miejskie torby typu Lowepro event messenger czy inne o podobnej budowie odpadły u mnie jako podstawowe, na cały sprzęt foto bo nie da się tam wsadzić body z gripem i podpiętym szkłem, są zbyt wąskie.

Pozdro.
    40D | 50/1.8 II | 18-55 IS

Początki nałogu

Kilka stron wcześniej pisałem o futerale na telefon (konkretnie lumie 720).
    Nie wiem w czym nosicie swoje smarty, ale kieszeń to pomyłka podczas pracy.
    Wcześniej S&F Phone Case 20 Camera bags, backpacks and rolling cases z uwagi na wymiary poszedł w ludzi.
    Znalazłem Protective bag for electronic equipment - E-protection - Travel accessories - Equipment - Jack Wolfskin International może się komuś przyda.
    Dostępny w sklepie turystycznym w Gdyni.

Dzięki .Pit. Chyba na początek kupię messengera, a potem ew. coś większego. I tak przez kilka miesięcy nie dokupię żadnego obiektywu, bo dopiero kupiłem puchę i Tamrona.
    Canon 60D + C50 1.8 + T17-50/2.8 + Voeloon v760

Też mogę polecić Lowepro 190AW. Wchodzą 2 body, 70-210, 35-70, 18-55 (wiem że się pokrywają zakresy ale jedno do cropa a drugie do analoga :P), 50 1.8 i lampa wejdzie + dużo przegródek na pierdoły w stylu kostki, wyzwalacze, filtry itp

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez elDuda Zobacz posta
    Dzięki .Pit. Chyba na początek kupię messengera, a potem ew. coś większego. I tak przez kilka miesięcy nie dokupię żadnego obiektywu, bo dopiero kupiłem puchę i Tamrona.
    ja mam lowepro exchange messenger i mogę polecić wchodzi 60d z tamronem 70-300 + kit + nalesnik + jakieś graty
    Ogólnie torba daje rade, nie rzuca się w oczy a i jest jeden myk na yt jak przerobić kieszeń z przodu żeby wchodził tablet/ipad czy coś
    Lowepro Exchange Messenger Bag "Nimble" Modification - YouTube

Strona 87 z 168 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów