Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: Tilt-Shift za 0zł

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Tilt-Shift za 0zł

Zabawiłem się w archeologa i odkopuje temat..
    Znalazłem taki tut do wykonania titla, zakupiłem pentacona, robię wszystko tak jak na zdjęciach.. tylko mam problem z ustawianiem ostrośći na nieskończoność..
    Ta tulejka działa jak pierścienie pośrednie, które doskonale nadają się do makro, coś robie źle? Czy da się to jakoś obejść?

little people – classic tilt effect | NO pixels

Domyślnie Odp: Tilt-Shift za 0zł

Cytat Zamieszczone przez christoo Zobacz posta
    Zabawiłem się w archeologa i odkopuje temat..
    Znalazłem taki tut do wykonania titla, zakupiłem pentacona, robię wszystko tak jak na zdjęciach.. tylko mam problem z ustawianiem ostrośći na nieskończoność..
    Ta tulejka działa jak pierścienie pośrednie, które doskonale nadają się do makro, coś robie źle? Czy da się to jakoś obejść?

little people – classic tilt effect | NO pixels
    czesc. jestem autorem tego tutoriala i moze moge jakos pomoc.
    zakladam ze pentacona ze sredniego formatu uzywasz. dystans miedzy obiektywem sredniego formatu (flange) jest troche wiekszy niz w lustrzankach 35mm ale nie bardzo duzo wiec trzeba si troche nameczyc zeby zrobic zawias odpowiednio plaski.
    jak odsuniesz obiektyw za daleko od sensora to tracisz mozliwosc lapania ostrosci na nieskonczonosc. Z drugiej strony jak skrzywisz obiektyw to pomimo wiekszego dystansu powinienes byc w stanie uzyskac efekt tilt tak czy inaczej.

tu jest fajna tabela dystansow dla roznych mocowan. wedlug tego latwo policzyc ile masz miejsca na swoja przejsciowke.
    Camera Mounts Sorted by Register

Uprawnienia umieszczania postów