Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Canon 1100D

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon d1100

Body Canon 1100D kosztuje pewnie teraz około 1 400zł. A za 1 700zł można mieć całkiem dobrego 50D z przyzwoitym przebiegiem. Canon EOS 50D to aparat lepszy minimum o jedną klasę pod każdym względem. Producent zapewnia 100 000 strzałów bez limitu "wieku" aparatu. W Canonie 1100D jak po gwarancji wyłoży nam sie migawka przy 30 000 wyzwoleniach zapłacimy z własnej kieszeni, bo ten model nie ma gwarantowanej ilości strzałów.
    Z perspektywy czasu żałuję, że nie kupiłem Canona 50D za 2 000zł (tyle wtedy kosztował) z przebiegiem ok. 30 000 strzałów. Tylko zainwestowałem w aparat dla przedszkolaka z kulawym ISO, bez czyszczenia matrycy, bez 9 p-któw krzyżowych AF, wolnego w zdjęciach seryjnych, z gorszą matrycą, bez mikroregulacji AF itd.
    Canon 1100D to padaczka, dobrze, że znalazł się nabywca na Allegro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Body Canon 1100D kosztuje pewnie teraz około 1 400zł. A za 1 700zł można mieć całkiem dobrego 50D z przyzwoitym przebiegiem. Canon EOS 50D to aparat lepszy minimum o jedną klasę pod każdym względem. Producent zapewnia 100 000 strzałów bez limitu "wieku" aparatu. W Canonie 1100D jak po gwarancji wyłoży nam sie migawka przy 30 000 wyzwoleniach zapłacimy z własnej kieszeni, bo ten model nie ma gwarantowanej ilości strzałów.
    Z perspektywy czasu żałuję, że nie kupiłem Canona 50D za 2 000zł (tyle wtedy kosztował) z przebiegiem ok. 30 000 strzałów. Tylko zainwestowałem w aparat dla przedszkolaka z kulawym ISO, bez czyszczenia matrycy, bez 9 p-któw krzyżowych AF, wolnego w zdjęciach seryjnych, z gorszą matrycą, bez mikroregulacji AF itd.
    Canon 1100D to padaczka, dobrze, że znalazł się nabywca na Allegro.

Padaczka to canon A65 a miałem go kilka lat kiedy nie było mnie stać na lustrzankę, miałem czas, chęci i bardzo dobrze go wspominam. Nie marzyłem o połowie tego co daje teraz 1100D. Kulawe ISO to miał Zenit 12XP, po założeniu filmu ciężko było zmienić czułość. Nie wiem jak było w Zenicie ale chyba producent nie gwarantował 100 000 strzałów. Do dziś oglądam zdjęcia z Kieva i jestem nimi zachwycony a skubany nie miał czyszczenia matrycy, nie wiedziałem o tym. Świat idzie do przodu, niby coraz lepsze te aparaty a okazuje się że firma Canon wypuszcza na rynek badziewie, które zdjęć nie robi.

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    ..... Świat idzie do przodu, niby coraz lepsze te aparaty a okazuje się że firma Canon wypuszcza na rynek badziewie, które zdjęć nie robi.
    Jak ktoś jest przywiązany do PC typu Pentium 100, to już jego sprawa.
    Dotykowego telefonu też nie kupuj, bo namierzą Cię w Internecie.
    A Zenitem i Kievem zrobisz sweet fotę, a nie sportowy reportaż.

Uprawnienia umieszczania postów