Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Canon 1100D

Mieszany widok

Domyślnie Canon 1100D

Witam jestem tu nowy , dzisiaj zakupiłem lustrzanke Canon d1100 chciałbym poznać waszą opinie na temat tego aparatu.Wiem że jest wiele opinii w internecie ale chciałbym poznać takie dla mnie szczere od serca i prosze mi jeszcze napisać jak przełączyć tryb aby możnabyło patrzeć okiem swoim w obiektyw bo w tej chwili ciągle widze na wyświetlaczu nie wiem jak przełączyć ten tryb przyznam się że ta lustrzanka jest dla mojej 16 letnie siostry na urodziny w grudniu myśle że zrobiłem dobry zakup Pozdrawiam !

Pytam bo na lustrzankach się wogóle nie znam to jest moja pierwsza !

Domyślnie Odp: Canon d1100

Zacznij od przeczytania instrukcji.
    Moje zdjęcia niewdana.pl

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Bardzo dobry zakup do pierwszych kroków.

Niektórzy wybrzydzają, że plastikowy, że okrojone funkcje, że nie ma czyszczenia matrycy i wiele innych rzeczy w nim nie ma.
    Ale jest podstawowa i dobra funkcja - robienie zdjęć.

Trochę cierpliwości i instrukcja jak radzi @ol0lo. Obiektyw kitowy lub inny i fotografować. Po jednym popołudniu prawie wszystko będzie opanowane. Nieduża i lekka puszka do zaleta dla kobiecych rąk. Wpierw kółeczko w pozycji "P" i odczytać co zaordynuje automatyka aparatu, zapisać (jakie czasy i przysłony).

Przejść na tryb Av ustawić to samo, nacisnąć korektę ekspozycji (przycisk obok ekranu (+/- z niebiekim koszem) i jednocześnie pokręcić kółeczkiem z ząbkami i zobaczyć jak to w efekcie zadziała.

Sugeruję nie włączać trybu LV (ten z telewizorkiem) bo i tak nie da się od razu zrobić nic dobrego. Taka skrócona instrukcja.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 22-11-2013 o 22:18

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

I nie narzekać, że aparat kijowy bo robi kiepskie zdjęcia tylko przeczytać o podstawach fotografii a potem zaczyna się zabawa powodzenia
    FF + trzydziestka piątka

Miałem 8 miesięcy ten aparat i niestety jest słabiutki. Brak punktowego pomiaru światła i AF kiepski.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Miałem 8 miesięcy ten aparat i niestety jest słabiutki. Brak punktowego pomiaru światła i AF kiepski.
    Ciekawe, to jak w 350D którym do dzisiaj robimy zdjęcia .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe, to jak w 350D którym do dzisiaj robimy zdjęcia .
    Super, jak to jak - na wyczucie... na wyczucie i tak coś tam się uda
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 23-11-2013 o 01:35

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Do dzisiaj mam ten aparat, oczywiście ma swoje ograniczenia - jeden centralny punkt krzyżowy, a zamiast spota wystarczy pomiar centralny ważony uśredniony lub skupiony.

Ale i tak startujący z taką lustrzanką ustawią sobie pomiar matrycowy i to wystarczy.

Uważam, że za naprawdę za niewielkie pieniądze można poczynić dobre "wprawki" na tym urządzeniu.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 23-11-2013 o 00:56

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Gdyby tato nie miał 400D to pewnie też bym zaczynał z xxxD lub xxxxD a potem w końcu zamienił body na lepsze. A nie każdy ma od razu kasę na 5D MKIII czy 6D :]
    FF + trzydziestka piątka

Body Canon 1100D kosztuje pewnie teraz około 1 400zł. A za 1 700zł można mieć całkiem dobrego 50D z przyzwoitym przebiegiem. Canon EOS 50D to aparat lepszy minimum o jedną klasę pod każdym względem. Producent zapewnia 100 000 strzałów bez limitu "wieku" aparatu. W Canonie 1100D jak po gwarancji wyłoży nam sie migawka przy 30 000 wyzwoleniach zapłacimy z własnej kieszeni, bo ten model nie ma gwarantowanej ilości strzałów.
    Z perspektywy czasu żałuję, że nie kupiłem Canona 50D za 2 000zł (tyle wtedy kosztował) z przebiegiem ok. 30 000 strzałów. Tylko zainwestowałem w aparat dla przedszkolaka z kulawym ISO, bez czyszczenia matrycy, bez 9 p-któw krzyżowych AF, wolnego w zdjęciach seryjnych, z gorszą matrycą, bez mikroregulacji AF itd.
    Canon 1100D to padaczka, dobrze, że znalazł się nabywca na Allegro.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów