No ile razy można pisać... JUTRO wyjaśnię.
No ile razy można pisać... JUTRO wyjaśnię.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Eeee tam, na jutro "Na jutro" to jest kolejna nie przespana noc![]()
Tamron 200-500 f4 vc
50-500
a ja myślę że ten obiektyw w czerni jest tylko dla zmyłki.... może to być jasne szerokie?![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Ponoć 150-600.
Jestem dość sceptyczny względem tego obiektywu. Widać, że producenci "niezależni" szukają wszelkich sposobów, by się wyróżnić. A to wrzucą 1.8 w zooma (Sigma), a to 600mm. Już nie wspomnę o takich potworkach jak Sigma 200-500 (sprzedaż leży i kwiczy, a wyprodukowane sztuki trafiają jako demo do dystrybutorów). Kto zatem kupi takiego 150-600? Niedoświadczony podpali się tymi 600mm, ale czy będzie mieć ochotę wyłożyć 10+ kPLN? Wątpię.
Sam używam wielu teleobiektywów Canona, i szczerze przyznam, ziewnąłem tylko na widok tego 150-600. A tyle fajnych innych można by zrobić, na które bym się skusił i których Canon też nie popełni. A choćby taki Tamron 400/5.6 VC...
Jotes25 skad wiesz ze sprzedaz lezy i kwiczy?
5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+
Nie mogę ujawnić mojego źródła, bo to wiązało by się z konsekwencjami dla niego.
P.S. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem tą uwagą o słabej sprzedaży (zakładam wiarygodność źródła). Przy okazji (zwłaszcza, jeśli ktoś miał okazję używać) mam nadzieję, że większość zgodzi się ze mną, że jest to bardziej demonstrator możliwości technologicznych niż realny produkt.
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 06-11-2013 o 22:53