Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72

Wątek: Ryanair - 5dMKII przewieszony na szyi zamiast bagażu podręcznego

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Ryanair - 5dMKII przewieszony na szyi zamiast bagażu podręcznego

pracownicy tanich linii (w tym R) mają extra kasę za złapanie klienta z nadmiarowym bagażem
    generalnie w Polsce jest raczej ok, a UK - dramat
    w każdym locie potrafią 4-6 osób wyłapać:
    - np walizka + torebka - nieakceptowalne
    - np walizka pokładowa nie mieszcząca się w "stojak" - nieakceptowalne
    płacisz 50GBP albo bagaż nie leci albo klient nie leci :-)

pewien sposób który widzę działa - ustawić się za kimś kto ma ewidentnie za dużo bagażu, wówczas pracownik się nim zajmie j Ty przejdziesz
    wariant drugi - stanąć na końcu. wówczas zaczynają się spieszyć i puszczają wszystkich

swoją drogą - jeszcze nie miałem problemu z lustrzanką + mała torba, ale np torba z laptopem + mała torba z aparatem - były problemy

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: Ryanair - 5dMKII przewieszony na szyi zamiast bagażu podręcznego

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Chyba zaryzykuję ten co mam. Jak się będą czepiać, to jakoś go wepchnę. Najwyżej odkręcę grip i lekko zgniotę ścianki w środku...
    pamietaj że nie tylko rozmiar ale jeszcze waga, jak wsadzisz duży sprzet do torby to moim zdaniem autoamtycznie zaproszą

Cytat Zamieszczone przez mmteam Zobacz posta
    pracownicy tanich linii (w tym R) mają extra kasę za złapanie klienta z nadmiarowym bagażem
    Skąd to wiesz? bo szwagierka pracuje akurat w polsce na lotnisku i nigdy nie słyszałem o czymś takim a o wiele rzeczy pytałem...
    generalnie w Polsce jest raczej ok, a UK - dramat
    w każdym locie potrafią 4-6 osób wyłapać:
    Jeżeli sie trzyamasz przepisów to niewiem skad masz mieć dramat, wymiary są podane, waga jest podana, jeżeli coś chcesz dodać ekstra wykorzystując "lukę" słowną w regulaminie a obsługa powieci sory ziom nie lecisz bo masz za duzy i za ciezki bagaż i albo dopłacisz albo nie lecisz... Od ponad 2 lat latajac tymi TANIMI liniami zarówno w UK jak i w PL ani razu nikomu nie kazali dopłacić ani nie było sytuacji nie wpuszczenia na pokład.

- np walizka + torebka - nieakceptowalne
    według regulaminu 1 sztuka bagażu podręcznego , i to zauwazyłem że my tak mamy że bierzemy wszystko do podręcznego tylko zeby nie zapłacić za bagaż do luku, wielokrotnie widziałem jak to własnie my lecimy (włącznie ze mną) z wypchaną torbą podręczną po same brzegi i na styk wagowy, a inni mała lekka torebka a reszta do luku
    , jezeli lecisz na dluzej niz tydz

- np walizka pokładowa nie mieszcząca się w "stojak" - nieakceptowalne
    płacisz 50GBP albo bagaż nie leci albo klient nie leci :-)
    ten tak zwany stojak posiada wymiary okreslone w regulaminie i jeżeli cos sie nie miesci oznacza to ze jest to niezgodne z wymiarami, wiec przykro mi ale linie lotnicze zaznaczają w regulaminie jak i później w mailu "restrykcje dotyczące bagażu podręcznego"

Moim zdaniem rzecz jest prosta, jest regulamin i go przestrzegasz , jezeli nie , licz sie z konsekwencjami. Nawet wyszukując luki regulaminowe, myślicie że jeżeli bym na tym forum gdzie jest zakaz przeklinania wpisał każdą literę naszego pięknego słowa na K zakończonymi kropkami w stylu C.A.N.O.N to bym nie dostał bana za uzywanie wulgaryzmów?? Kombinuje jak każdy ale potem nie mów ze jest DRAMAT na lotniskach jeżeli nie stosujesz sie do regulaminu
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Uprawnienia umieszczania postów