Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Zniekształcenia obiektywu 16-35mm f/2.8

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Zniekształcenia obiektywu 16-35mm f/2.8

To akurat ciekawa teoria. W czym 16 jest gorsze od innego UWA? Co prawda sam bym się pewnie nie odważył fotografować ludzi na grupowym zdjęciu, bo efekt w rogach jest oczywisty, ale cała reszta?

Miałem 16-35 i zamieniłem na 17-40. Wg mnie porównanie wypada na korzyść 17-40.
    Poza tym, jak nie można odejść do tyłu, to przynajmniej warto nieco przykucnąć, z niższej pozycji zniekształcenia perspektywy się zmniejszają.

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Cytat Zamieszczone przez maviozo Zobacz posta
    To akurat ciekawa teoria. W czym 16 jest gorsze od innego UWA? Co prawda sam bym się pewnie nie odważył fotografować ludzi na grupowym zdjęciu, bo efekt w rogach jest oczywisty, ale cała reszta?
    Masz ten obiektyw czy piszesz tak bo Ci się wydaje? Ja mam, jak i dwójka moich znajomych. Jest wg mnie gówniany i tyle. To tak samo jak kupić jasny obiektyw i móc go używać tylko solidnie przymkniętego, z tym, że tutaj przymykanie nic nie daje..
    Rogi ma tak masakrycznie do niczego, że samyang 14mm bije go na głowę. Może twój jest dobry, jeżeli tak to gratuluję. Nie rozumiem jak można taki shit sprzedawać i to za tak ciężkie pieniądze.
    Marki trzy.

Uprawnienia umieszczania postów