Ostatnio edytowane przez fhumargo ; 14-09-2013 o 21:46
7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5
co w tym takiego rewolucyjnego?
Używam reportera srub ST
ST / STs / XT / MT | reporterstrap
Są one jednak dość upierdliwe przy odpinaniu karabinka, ciężko jedną ręką trzymać karabinek i odpiąć.
Używa ktoś może śrub XT, a może zainstalować suwnice i zestaw promax MT+
Noszę 1Ds2 + 70-200 i jest ok.
Ważna jest regulacja długości, trzeba trochę wyżej niż na zdjęciach producenta. Wtedy się nie "kiwa" przy chodzeniu.
Tak, aby łokciem dotknąć body.
jp
--- Kolejny post ---
Oryginalne śruby są dla mnie ok.
Gorzej trochę, gdy chodzę ze statywem i mam wpięty do body (PL200 z mocowaniem), ucho jest ruchome i trudno wpiąć/wypiąć karabinek
jp
Miał ktoś do czynienia z paskami HoldFast? Bardzo eleganckie, te z gładkiej skóry w kolorze brązowym lub czarnym pasują szczególnie do schludnego ubioru fotografa ślubnego.
pyton za 490 usd rulez. Używam black rapida od dłuższego czau i jest bardzo ok ale cały czas myślę nad tym: Home : Spider Holster ktoś miał okazję "pomacać"?
Widziałem na Ebay'u, że jest dość popularny ten system. Podstawowa różnica dla mnie jest taka, że "odwieszając" aparat przymocowany do BlackRapid'a nie można ..nie trafić. Choć oczywiście można by znaleźć analogię, że podobne ryzyko występuje przy zapinaniu oczka śruby do karabińczyka, np. przy zmianie 70-200 na coś krótszego bez uchwytu statywowego. Mam oczko wkręcone do gripa i drugie w 70-200, więc mnie to teoretycznie dotyczy, aczkolwiek mimo wszystko przepinam się rzadziej, niż wiesza aparat użytkownik Spidera.
Jeszcze nie wiem, ale po przejrzeniu tamtejszych "How to" widzę, że przewidują wyłącznie mocowanie do body również w przypadku szkieł typu 70-200 i to mi wygląda słabo. Zdaje mi się, że w przypadku lżejszych zestawów może się to lepiej sprawdzać, ale z 70-200 i dłuższymi, mocowanie do uchwytu statywowego jest po prostu szczęśliwsze niż do body. No i praktycznie jedna wysokość zamocowania - w pasie. BlackRapid można skrócić/wydłużyć, co wielu wykorzystuje nosząc zestaw nad biodrem/pod pachą. I ostatnia sprawa - weźmy dwa ciężkie zestawy zamocowane w pasie, np. takie jak na filmie. Chyba wolałbym to dźwigać na ramionach.
No, to walnąłem reckę typu - nie miał, nie sprawdził, a się wymądrza.