Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: Obiektyw Canon 50 mm 1.8 Ostrość zdjęc

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Obiektyw Canon 50 mm 1.8 Ostrość zdjęc

Aaaa... czyli podgląd
    Co do ostrości - to np. moja chrześnica jest malutka i jeszcze się tak nie rusza, a czasy ustawiam dość krótkie.
    Z obiektami statycznymi t też loteria - najgorsze jest to że robiąc zdjęcie mam wrażenie że teraz to już na bank będzie ostre. Potem przybliżam na podglądzie i... pudło :/
    Robiłam przede wszystkim na automatycznym ostrzeniu (czyli aparat sam sobie wybierał punkty). Jak sama wybierałam punkt to tak jakby za malo tej ostrosci - chodzi mi o to że aparat może wybrać kilka punktów ostrości jednocześnie a ja sama tylko 1 :/
    Nie rozumiem pytania "przekadrowujesz"
    FF???

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie Odp: Obiektyw Canon 50 mm 1.8 Ostrość zdjęc

Cytat Zamieszczone przez Majorka636 Zobacz posta
    Aaaa... czyli podgląd
    Co do ostrości - to np. moja chrześnica jest malutka i jeszcze się tak nie rusza, a czasy ustawiam dość krótkie.
    Czasy to jedno - jest jeszcze inny czas - od ustawienia ostrości do wyzwolenia migawki, a wtedy przez ruch modelki lub fotografa "temat" zdjęcia może wypaść
    z zakresu głębii ostrości.
    Mam taką nietypową poradę - wypróbuj program tematyczny SPORT - (taki biegnący ludzik na kółku nastaw).
    To może być program który "ogarnie" sprawę. Włącza się wtedy śledzenie ostrości które nawet po podniesieniu lustra potrafi do pewnego stopnia przewidzieć
    zmianę odległości przed wyzwoleniem migawki. Dodatkowo program SPORT preferuje bardziej otwarte przysłony i krótsze czasy. Jedyny minus - trzeba unikać przekadrowywania.

Uprawnienia umieszczania postów