Pokaż wyniki od 1 do 10 z 149

Wątek: Canon PIXMA PRO-1 zaawansowana drukarka A3+

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Canon PIXMA PRO-1 zaawansowana drukarka A3+

Czy ktoś używa Pro-1 trochę bardziej masowo? np. fotografie ślubne wklejane do albumów, np. 1000 arkuszy A4 rocznie? Ma to sens, czy przy takiej ilości raczej ploter?
    Kolejne pytanie, czy jeśli wklejamy zdjęcie do album gramatura/jakość papieru ma znaczenie?
    Do tych co używają: czy widzą przeskok jakości względem dobrego oprofilowanego labu?

Wydruki pigmentowe ciągle chodzą mi po głowie
    Miłego dnia
    moja www

Miasto
    Żmigród

Domyślnie Odp: Canon PIXMA PRO-1 zaawansowana drukarka A3+

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Czy ktoś używa Pro-1 trochę bardziej masowo? np. fotografie ślubne wklejane do albumów, np. 1000 arkuszy A4 rocznie? Ma to sens, czy przy takiej ilości raczej ploter?
    Kolejne pytanie, czy jeśli wklejamy zdjęcie do album gramatura/jakość papieru ma znaczenie?
    Do tych co używają: czy widzą przeskok jakości względem dobrego oprofilowanego labu?

Wydruki pigmentowe ciągle chodzą mi po głowie
    Używam i wcale jak kolega powyżej twierdzi nie podraża. Jest oczywiście drożej niż w tanich labach ale dla mnie jest to do przyjęcia (w porównaniu do dobrego labu i dobrego papieru). Gramatura papierów na jakich możesz drukować jest szeroka, dlatego trzeba dobrać gramaturę kart albumu do gramatury drukowanych odbitek. Poza tym ma się kontrolę nad zarządzaniem kolorem. Ja odszedłem od korzystania z odbitek z labu po zakupie pixmy pro 1. Natomiast na początku będziesz musiał nabyć doświadczenia i zmarnować trochę tuszy na uzyskanie odpowiednich jakościowo wydruków. Co do jakość to przeskok jest niesamowity dużo lepszy detal, kolor (nie mówiąc że masz prawdziwe papiery matowe i całą masę innych w tym porządnych barytów) ogólnie jakość tak dobra, że moi klienci wolą zapłacić mi za wydruki niż za wykonanie dla nich odbitek w labie (mimo że wydruk odbitek jest droższy). Pozdrawiam i życzę udanej zabawy z drukiem... Uważaj bo wciąga...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów