Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Gdzie pójść

Mieszany widok

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Gdzie pójść

Cytat Zamieszczone przez PMP Zobacz posta
    Tak się zastanawiam, czy jak bym wstawił tu parę fotek zrobionych FF i cropem to czy zostałyby prawidłowo rozpoznane które którym aparatem zostały zrobione
    To ja poproszę kolegę-który-nie-widzi-różnicy (nie pierwszego, nie ostatniego) o wstawienie zdjęć z FF i 24/1.4 na pełnej dziurze i cropa z odpowiednikiem tego obiektywu.

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Napiszę tak. Też kiedyś myślałem, na co komu FF, nigdy nie kupię i że to w ogóle bez sensu pomysł, czyli w sumie nie myślałem o FF. Ale jak się przesiadłem na FF to nie wyobrażam sobie juz powrotu do cropa.
    Bo to jest tak, że różnicę się zaczyna widzieć albo po przesiadce, albo po wizycie u okulisty... :-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec Awatar PMP
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Gdzie pójść

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    To ja poproszę kolegę-który-nie-widzi-różnicy (nie pierwszego, nie ostatniego) o wstawienie zdjęć z FF i 24/1.4 na pełnej dziurze i cropa z odpowiednikiem tego obiektywu.
    Niestety nie mam obiektywu 24/1,4 ale obejrzałem sobie teraz zdjęcia testowe z optycze.pl i nie dostrzegam powalającej różnicy. Wprawdzie nie są to te same ujęcia więc ciężko jednoznacznie odnieść. Reasumując, nie twierdzę i nie twierdziłem, że pomiędzy FF a cropem nie ma różnic. One na pewno są, ale w większości przypadków są one niedostrzegalne zwłaszcza dla końcowych odbiorców czyli dla np. klientów a nie fotografujących.

Uprawnienia umieszczania postów