Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Obiektyw na mecz pilki noznej

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Obiektyw na mecz pilki noznej

Shipping and handling
    US $53.16
    Import charges (estimated)

$329.91
    150 zeta za przesylke i 1000 oplaty celne
    raczej sie nie wyrobi w 2500
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 21-08-2013 o 13:39

Bywalec Awatar Dawid_Gaszynski
    Miasto
    Wrocław

Pisałem po prostu o fotografowaniu na ogniskowej 200 przy świetle 2.8. Nie ma dla mnie znaczenia czy to stałka 200mm 2.8 czy zoom 70-200mm 2.8.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Proponuję, aby autor wątku nie spoczął na laurach, lecz by zamieścił kolejne wątki:
    - Jaki obiektyw na mecz piłki ręcznej,
    - Jaki obiektyw na mecz koszykówki,
    - Jaki obiektyw na mecz rugby ,
    - Jaki obiektyw na mecz ...
    - itd. itp.

Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Proponuję, aby autor wątku nie spoczął na laurach, lecz by zamieścił kolejne wątki:
    - itd. itp.

Pozdrówka
    niezbyt rozumiem Twoja wypowiedz....
    jesli przeszkadza Ci ze zwracam sie z pytaniem do uzytkownikow tego forum jako do ludzi z wiekszym doswiadczeniem to juz Twoj problem. moze czas przestac tu zagladac ???
    interesowalo mnie jaki obiektyw sie nadaje odpowiedz uzyskalem a Twoja wypowiedz jest ZBEDNA
    i tak dla Twojej wiadomosci jesli bede chcial wiedziec jaki obiektyw bedzie lepszy na :
    -mecz piłki ręcznej,
    -mecz koszykówki,
    - mecz rugby ,
    - na mecz ...
    - itd. itp.
    Pozdrówka
    NA 100% ZAPYTAM

- itd. itp.

Pozdrówka
    Proponuję, abyś przestał trollować bo to juz druga wypowiedź profesora "cynamona" tego typu w ciągu 2 dni.

Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez er_er_er Zobacz posta
    niezbyt rozumiem Twoja wypowiedz....
    jesli przeszkadza Ci ze zwracam sie z pytaniem do uzytkownikow tego forum jako do ludzi z wiekszym doswiadczeniem to juz Twoj problem. moze czas przestac tu zagladac ???
    interesowalo mnie jaki obiektyw sie nadaje odpowiedz uzyskalem a Twoja wypowiedz jest ZBEDNA
    i tak dla Twojej wiadomosci jesli bede chcial wiedziec jaki obiektyw bedzie lepszy na :

NA 100% ZAPYTAM

Skoro nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, to wyjaśniam dodatkowo: można mówić o obiektywach do fotografowania sportu, natomiast raczej nie ma obiektywów z przeznaczeniem specjalnie do meczów piłki nożnej.

Natomiast oczywistą prawdą jest, że każdy ma prawo zadawać nawet najbardziej bezsensowne pytania.

Pomijam wyrozumiałym milczeniem Twoją nieuprzejmą sugestię, abym rozstał się z forum.
    Dziękuję, ale nie skorzystam.

Łączę pozdrowienia.
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

można mówić o obiektywach do fotografowania sportu, natomiast raczej nie ma obiektywów z przeznaczeniem specjalnie do meczów piłki nożnej.
    Przecież inne warunki panują na hali podczas dajmy na to boksu inne na stadionie podczas meczu piłki nożnej (często po zmroku), a inne na zawodach piłki plażowej. To że Ty do wszystkich tych sytuacji wybrałbyś ten sam obiektyw nie znaczy, że zrobią tak wszyscy, a tym bardziej nie znaczy, że pytający musi o tym wiedzieć. Moim zdaniem dobrze, że sprecyzował o jaki sport go interesuje, bo dzięki temu poza Twoją odpowiedział dostał też (już wcześniej zresztą) odpowiedzi od ludzi którzy fotografowali ten konkretny sport.

--- Kolejny post ---

Pomijam wyrozumiałym milczeniem Twoją nieuprzejmą sugestię, abym rozstał się z forum.
    A jednak nie udało Ci się pominąć, może następnym razem ;-)
    Ostatnio edytowane przez michalab ; 22-08-2013 o 09:34

Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Przecież inne warunki panują na hali podczas dajmy na to boksu inne na stadionie podczas meczu piłki nożnej (często po zmroku), a inne na zawodach piłki plażowej. To że Ty do wszystkich tych sytuacji wybrałbyś ten sam obiektyw nie znaczy, że zrobią tak wszyscy, a tym bardziej nie znaczy, że pytający musi o tym wiedzieć. Moim zdaniem dobrze, że sprecyzował o jaki sport go interesuje, bo dzięki temu poza Twoją odpowiedział dostał też (już wcześniej zresztą) odpowiedzi od ludzi którzy fotografowali ten konkretny sport.

--- Kolejny post ---

A jednak nie udało Ci się pominąć, może następnym razem ;-)

Widzę, że idziesz jeszcze dalej w kierunku obranym przez autora wątku.
    Czyżbyś naprawdę chciał pisać oddzielnie o obiektywach do meczów piłki nożnej rozgrywanych w dzień i o zmroku ???
    Otwiera to drogę do niezliczonych, zbędnych nowych wątków.

Ostatnio zapanowała moda na takie dziwne mnożenie wątków typu "jakie obiektywy do Włoch, jakie do piłki nożnej" itd.
    IMHO to tylko jałowe i niepotrzebne mnożenie wątków i postów i zaśmiecanie forum, choć zdaje się, że z bliżej nieznanych przyczyn niektórzy uważają to za celowe.
    Ale oczywiście to tylko moje skromne zdanie i nie będziemy z tego powodu kruszyć kopii.

Pozdrawiam
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Przecież inne warunki panują na hali podczas dajmy na to boksu inne na stadionie podczas meczu piłki nożnej (często po zmroku), a inne na zawodach piłki plażowej. T
    no nie wiem , sport to sport i na plaży tez bym wolał długie 2.8-stale czy zoom to już kwestia priorytetów i pieniędzy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    no nie wiem , sport to sport i na plaży tez bym wolał długie 2.8-stale czy zoom to już kwestia priorytetów i pieniędzy
    mnie natomiast wydaje sie, ze sa istotne roznice... jesli ktos bedzie fotografowal box to pewnie spod lin i wowczas "dlugie (200?300?) 2.8" nie bedzie zbyt uniwersalne. moze w przypadku wiekszosci dyscyplin sportowych beda stosowane podobnie dlugie czasy ale swiatlo zastane mocno wplynie wowczas na iso i bedzie trzeba to niwelowac przeslona obiektywu (przy budzetowym rozwiazniu fotografujac siatkowke plazowa pewnie mozna przebolec i f4). gdy zas pojdziesz na rajd samochodowy to pewnie bedziesz chcial panningu i wtedy docenisz odpowiednia stabilizacje...
    zdaje sobie sprawe, ze doswiadczonych uzytkownikow moga nuzyc takie temety ale to po pierwsze dzial dla poczatkujacyh, a po drugie to forum - pogadajmy wiec
    450d | 60d -> 7d | s10-20/3.5 -> c10-18/4.5-5.6 | c18-55/3.5-5.6 is II | s30/1.4 | c50/1.8 | s70-200/2.8 II

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów