coś mało o tym szkle :-) ja jestem strasznie ciekaw jak się będzie prezentowało, na razie sample wyśmienicie wyglądają
coś mało o tym szkle :-) ja jestem strasznie ciekaw jak się będzie prezentowało, na razie sample wyśmienicie wyglądają
Szkło jest BARDZO ostre i AF z 7d śmiga bardzo fajnie, jeśli coś jest nietrafione to raczej zawsze z mojej winy. Dla mnie to idealny zakres + super światło... zastanawiałem się nad 35/1.4 ale ani troche teraz nie żałuje, że kupiłem jednak 18-35! Polecam ;] Jeśli się jeszcze nie rozeszły to w pro centrum powinny leżeć jeszcze 3 sztuki (były 4)
Wszystkie 3 na f1.8, pies delikatnie wykadrowany - trafiony z 6 metrów +/-, reszta nieruszana (klapek tylko troche rozjaśniony)
Zippyshare.com
Zippyshare.com
Zippyshare.com
fajne szkło się zapowiada do cropaRTSiak zarzuć większą ilością sampli ...
To jest obiektyw tylko pod cropa, o ile użytkownicy FF mogą znaleźć coś lepszego/ciekawszego to posiadacze APS-C będą mieli spory problem.
Wysłane z Sony Xperia S
"Wiem co mówię, mówię co wiem. Dużo wiem, więc dużo mówię"
RTSiak straszna kupa te zdjecia co pokazales.
zrob chociaz jakies niesmiale street foto, albo od biedy zdjecia klubowe badz w pubie ze znajomymi.
pies, sandal i hortex
litosci..
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
litosci... bylem na wyjezdzie ze znajomymi w skorzecinie (kto byl wie co tam sie dzieje...) nie mialem glowy do robienia zdjec (w sumie moze ze 40 zrobilem przez 2 dni, ale o jakim kolwiek artyzmie mozna zapomniec) nie wiem czy dzisiaj uda mi sie wyskoczyc o normalnej godzinie gdzies na miasto i cos strzelic ale sie postaram
zdjecia wrzucilem pokico pogladowe zeby mozna bylo zobaczyc chociaz troche jak jest z ostroscia/celnoscia, tyle
1.8 jest po to, żeby focić bez pogody
to zdjęcie raczej nikogo nie przekona (do zakupu)
A czy ja kogoś staram się przekonać do zakupu czy czegokolwiek innego? Jak dla mnie z papkowatej matrycy 7d, przy takim świetle i kompresji rozmiaru pod to forum....... ten wycinek wygląda co najmniej dobrze. Trzeba dodać, że odległość ostrzenia też robi niezłe wrażenie (nie miałem jeszcze szkła, które ostrzy z tak bliska). Dla mnie to szkło idealne i fajnie byłoby móc zapiąć je go jakiegoś fajnego cropa (niestety do pentaxa nie mam zamiaru wracać). Wolne będę miał dopiero w weekend i przy dobrej pogodzie może wtedy dopiero spłodzę coś konkretniejszego niż to na co mam teraz czas / możliwości. Ciesz się, że nie wrzucam zdjęć ceglanej ściany
Jeszcze kot mi się napatoczył
http://www25.zippyshare.com/v/19993654/file.html
Ostatnio edytowane przez RTSiak ; 30-07-2013 o 15:20