Jak się wyjaśni, że jest jednak rok gwarancji, to napiszę do nich, że z racji tego, iż ich uchroniłem od zarzutu wprowadzania Klientów w błąd, oczekuję konkretnej zniżki na zakupy foto![]()
Jak się wyjaśni, że jest jednak rok gwarancji, to napiszę do nich, że z racji tego, iż ich uchroniłem od zarzutu wprowadzania Klientów w błąd, oczekuję konkretnej zniżki na zakupy foto![]()
[QUOTE=pan.kolega;1174133]To znaczy rozumiem, że tak konkretnie, to AF nie trafia, czyli ma Bf/Ff, albo w ogóle pudłuje, bo nie widzę innych możliwych problemów.
(Chociaż ludzie różne cuda wymyślaja)
To chyba się zdarza, bo miałem takiego co nie trafiał na żadnej puszce, a teraz mam takiego co trafia na każdej, w tym 6d.
--- Kolejny post ---
Przesiadkię z canon 35/1.4 na 28/1.8 odczułem bardzo bolesnie. Losowo FF w sztucznym swietle czesto bf.Kaprysny bardzo
Popełniłem to! Mam 6D. Pierwsze wrażanie? 60D było naprawdę solidnie wykonane względem 6D. Plastik fantastik na całego. Naprawdę w pierwszym momencie trochę zatęskniłem do 60D...
Drugie wrażenie? No niech że się ta bateria naładuje wreszcie...
Włączyłem aparat i wrażenie trzecie WOW, AF na środkowym względem 60D to jest po prostu cud, ja generalnie nie miałem z 60D jakichś szczególnych problemów z AF z żadnymi szkłami, ponad to co się czytuje o losowości 50/1.4, czy też 85/1.8, ale często szczególnie jak było światło słabe, były pudła, a tu? Cud - no normalnie idealnie, szczerze jestem w dużym szoku, moja 50-tka/1.4, którą udało mi się wyrwać w super cenie nabrała drugiego życia, a porównując do 550d, którego też kiedyś miałem, nie ma w ogóle co porównywać. Bocznych nie sprawdzałem jakoś szczególnie, bo rzadko używam, ale też działają jak trzeba ,ale ten środek to jest naprawdę od razu odczuwalne.
Zrobiłem trochę zdjęć, niestety w domu, bo bateria się ładowała i wrażenie czwarte 3 x WOW. Zresztą już tu o tym pisano. Mega różnica względem 60d, gdzie zdjęcia na ISO powyżej 400 już mnie drażniły czasami, a tutaj....
Dla przykładu, być może komuś się przyda link do JPG 100% z aparatu z wysokim ISO, odszumianie było ustawione na standard.
Takie może głupie kadry, niektóre w beznadziejnym świetle
https://drive.google.com/folderview?...EU&usp=sharing
EXIF-y oczywiście są.
Więcej wrażeń może po weekendzie.
Nie wiem jakie mam
Npisane niby magiczne "made in japan", wrażenie odnoszę do 60D
gratulacje!
a jakimi szkiełkami te fotki czynione?
sprzedałeś 60d?
C 50/1.4, Tamron 70-300 VC USD.
60D poszło w bardzo ładne ręce jak się okazało![]()
Być może.
Zostawiając 5d2 w rozliczeniu miałem możliwość ich porównania i owszem, 6D jest... lżejszy. Tyle z moich wrażeń. Ale ja to jakiś dziwny jestem...
To nie jest tak, że mi to jakoś szczególnie przeszkadza lub jest złe. Tak po prostu napisałem moje pierwsze odczucie. Aparat jest trochę większy od 60D ma więcej "wolnej" przestrzeni na obudowie więc może dlatego takie odniosłem wrażanie.
Na pewno 5dmkIII wygląda bardziej doniośle (stał obok ale nie dotykałem).
To że nie jest to obudowa z magnezu, złota lub srebra, nie ma dla mnie zupełnie znaczenia.
To, że aparat jest lekki to akurat dla mnie plus.