Pokaż wyniki od 1 do 10 z 696

Wątek: Adobe Lightroom 5 i 6

Mieszany widok

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5

Cytat Zamieszczone przez wisiena Zobacz posta
    Nie wiem czy ktoś ma taki problem ale u mnie jak obrabiam zdjęcie w lightroomie 5 za pomocą tabletu Bamboo po zastosowaniu większej ilości Spot Removal albo pędzla komp strasznie zmula i praktycznie nie można pracować. Problem znika jak odstawie pióro i pracuje myszą. Jakieś rady ?
    Mam dokładnie to samo. Spot removal nie używalne z Bamboo Pen po kilku ruchach. Myszą bez problemu...

Poza tym zauważyłem dziwne zachowanie Upright. Na zdjęciach na których działa dobrze (a czasem wręcz rewelacyjnie), po włączeniu profilu obiektywu, upright głupieje i daje krzywy horyzont. O ile kojarzę, Adobe wręcz zaleca wcześniejsze włączenie Lens Profile przed prostowaniem...
    Body, stałki, zoomik

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Mam dokładnie to samo. Spot removal nie używalne z Bamboo Pen po kilku ruchach. Myszą bez problemu...

Poza tym zauważyłem dziwne zachowanie Upright. Na zdjęciach na których działa dobrze (a czasem wręcz rewelacyjnie), po włączeniu profilu obiektywu, upright głupieje i daje krzywy horyzont. O ile kojarzę, Adobe wręcz zaleca wcześniejsze włączenie Lens Profile przed prostowaniem...
    U mnie dokładnie to samo, a w LR4 tego nie zauważyłem przy zabawie ze spotem i "bambusem"
    Mam dosyć szybki PC i 16 GB ramu ale LR5 potrafi się po czasie tak zmulic ze ciężko płynnie obrabiać. Do tego LR5 wykorzystuje może polowe zasobów a pamięć zżera masakrycznie. Po pol godz zabawy 6-7 GB w użyciu. Fakt ze mam 16 niczego nie zmienia. Trzeba poczekać aż to poprawia.

Uprawnienia umieszczania postów