Strona 10 z 46 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 454

Wątek: YN-622 Yongnuo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: YN-622 Yongnuo

Cytat Zamieszczone przez .Irwusek Zobacz posta
    Cichy a jak to się robi skoro nie ma gniazda miniUsb czy jakiegos takiego?
    Hm, myslalem, ze to klon Kingów, okazuje sie, ze bez mozliwosci update...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Cytat Zamieszczone przez adam1004a Zobacz posta
    grzegorzki mam pytanie jak zapniesz 622 na sanki i na to yn 568 i odpali HSS i strzelisz fote np na czas 1/1000 to nie głupieje ci sprzęt? jaką masz datę produkcji lamy (przed grudniem). ja mam listopad i 350d i jak zapne 622c na sanki i na to lampe yn 568 to pierwsze foto jest ok a potem lampa działa jak stroboskop, sama się wyzwala w losowych odstępach czasu. i muszę ja wyłączyć żeby było ok.
    bez hss jest ok z yn568
    i 380ex bez hss i z hss jest ok
    Sprawdziłem. Na czasie 1/1000 kolejne 30 zdjęć zrobiło OK w trybie M i TTL, produkcja 12/12.
    Sorry za opóźnienie odpowiedzi, malowanie domu plus wymiana komputera ...
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

używacie do tego ustojstwa baterii czy akumulatorów?
    Mam 3 szt. tego, na razie pokładłem tam zapasowe aku, ale tak się zastanawiam bo mam też wersję bez automatyki i tam baterie jadą już ponad rok, może nawet 2.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez tomba Zobacz posta
    Mam 3 szt. tego, na razie pokładłem tam zapasowe aku, ale tak się zastanawiam bo mam też wersję bez automatyki i tam baterie jadą już ponad rok, może nawet 2.
    Ja mam alkaiczne zrobiły już jeden ślub + plener + plener + studio i trzymają się dobrze Podobno 60H ma wytrzymać

Dopiero zaczyna

Witam,
    przejrzałem cały temat jednak nikt nie poruszał podobnego problemu. Chciałem dzisiaj potestować cały mój zestaw. Zainstalowałem w softboxach 2 lampy YN 560 II, każda umieszczona na odbiorniku yn 622, do aparatu podlaczony również nadajnik yn 622 c. Problem polega na braku możliwości kontroli z menu aparatu nastaw lamp, mogę je wyzwalać, ustawiać bezpośrednio na nich moc i zoom, jednak jak próbuje zrobić to z menu aparatu -brak jest reakcji w lampie. Kombinowałem już ze zmianą trybów poprzez przytrzymanie CH test - niestety zero reakcji. Po podmianie lampy yn 560 II na 568 ex - mogę ją dowolnie przestawiać z menu. Mam wnioskować, że z poziomu aparatu po prostu tych 560 II nie da się przestawić, czy może jednak gdzieś coś mam nie tak ustawione?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez borsodi Zobacz posta
    Witam,
    przejrzałem cały temat jednak nikt nie poruszał podobnego problemu. Chciałem dzisiaj potestować cały mój zestaw. Zainstalowałem w softboxach 2 lampy YN 560 II, każda umieszczona na odbiorniku yn 622, do aparatu podlaczony również nadajnik yn 622 c. Problem polega na braku możliwości kontroli z menu aparatu nastaw lamp, mogę je wyzwalać, ustawiać bezpośrednio na nich moc i zoom, jednak jak próbuje zrobić to z menu aparatu -brak jest reakcji w lampie. Kombinowałem już ze zmianą trybów poprzez przytrzymanie CH test - niestety zero reakcji. Po podmianie lampy yn 560 II na 568 ex - mogę ją dowolnie przestawiać z menu. Mam wnioskować, że z poziomu aparatu po prostu tych 560 II nie da się przestawić, czy może jednak gdzieś coś mam nie tak ustawione?
    A ta Twoja lampa niema jednego pinu ?

Dopiero zaczyna

Faktycznie mój głupi błąd, zaoferowany tym, że przestawiałem moją 568ex bez problemu zapomniałem, że jest to lampa uniwersalna. Także dzięki za oświecenie mnie Kwestia rozwiązana.
    Pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Różnie to bywa...

Cytat Zamieszczone przez tomba Zobacz posta
    Ja na razie mam w jednym zwykłe baterie (nie-alkaiczne), a w drugim Alkaiczne, i zarówno jeden jak i drugi działają tak już miesiąc, dość dużo używane. Ale mam już kupione akumulatorki na zapas.

Coś już napisał

Lampa (yn583) mi się raz całkowicie zablokowała przy ustawianiu jej radiowo na multi, pomogło tylko wyjęcie baterii.
    Ale ogólnie za taką cenę te wszystkie funkcje to bajka...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Czy ktos w lublinie lub okolicach ma te cacka do przetestowania ? kupilem wczesniej pixel knighta.. ale waliły pełnym błyskiem nie chcialbym sie wpakowac ponownie w to samo (5dmkII + 580exII + 430exII)

Strona 10 z 46 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów