6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.
to jeszcze ja dorzuce głupim pytaniem - z 550d ktoś testował?
C 5DMII, C 17-40L, C 100L Macro, C 50 1.8, 580EXII, 430EXII
Orientuje się może ktoś, czy jest opcja żeby korzystając z aparatu canona i wyzwalaczy przeznaczonych do canona odpalić lampę nikona? Leży mi jedna lampa nikona i tak się zastanawiam czy da radę ją wykorzystać czy muszę dokupić jeszcze jedną lampę pod system canona.
Jeśli to w miarę młoda lampa, to może Ci wystarczyć tylko instrukcja obsługi (tryb SU-4, czyli zwykła prosta fotocela na pierwszy błysk).
Jest tylko drobny haczyk - musi być tylko jeden błysk wyzwalający, czyli wszystkie lampy w M.
Jak ma siedzieć na odbiorniku, to spróbowałbym zaizolować wszystkie styki na stopce oprócz środkowego, największego (np. kawałek kartonika lub sztywnego plastiku z dziurą na środku).
Ostatnio edytowane przez r_m ; 09-08-2013 o 12:00
link nie działa a mam podobne pytanie.
Na aparacie wyzwalacz, na 2-gim wyzwalaczu 580exII jako master, 430ex (wersja I) jako slave (bez wyzwalacza yn-622) - czy to zadziała w ttl z ew. sterowaniem z body?
Mam 580exII + 2x430ex, które nie mają obsługi z body. Zastanawiam się, czy uda mi się to jakoś wykorzystać.
Miłego dniamoja www
Miłego dniamoja www
Mi się nie udało
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Miłego dniamoja www
hmm a ze tak zapytam, z 5dIII i 580ex ktos w plenerze testowal? zamierzalem kupic pixela ale widze ze te tez chwalicie (prawie wszyscy) i sa troche tansze, wiec moze bym sie zdecydowal na yn622c... poki co nie mam duzych wymagan, chce tylko zeby manual i ttl dzialal i nie zawodzilzdadza egzamin?