Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1095

Wątek: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Mieszany widok

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Również kupiłem, czytając pozytywne opinie pierwsze szybkie strzały obiektyw łapie ostrość tam gdzie celuje środkowym punktem na 5dmk2
    Miałem okazje zrobić szybkie testy sigma kontra canon 35l i w pierwszej chwili 35l jest szybsze, ale to jest minimalna wartość bardziej dla "onanistów"
    Kolory te same, ostrość ta sama. W praktyce przy słabym oświetleniu rezultaty te same, nie widać różnicy więc po co przepłacać?, nówka sigma polecam no chyba że ktoś lubi czerwony pasek i ma pare stówek więcej w kieszeni.
    Foto z aparatu, parametry we właściwościach, celowane środkowym punktem na twarz https://dl.dropboxusercontent.com/u/...5/IMG_8239.JPG
    Bokeh sigmy lepszy bo są kółka lubię kółka
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Cytat Zamieszczone przez sowask8 Zobacz posta
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/...5/IMG_8239.JPG
    Bokeh sigmy lepszy bo są kółka lubię kółka
    hmmm, 50/1.8 wydaję się ostrzejszy jak nie taki sam "mniętki", zapewne szkło warte grzechu, choć czytając Wasze gloryfikacje można odnieść wrażenie, iż lekko PR jedzie

brakuje mi jeszcze kilku zeta, dlatego bacznie obserwuje i czekam na ew. korektę cenową w przyszłości, Σ lub 35/2 IS, czytałem ostatnio jakieś porównanie L, Sigmy i owego 35/2 IS i uznano, iż 35 IS z racji dobrych możliwości za umiarkowaną cenę wygrywa. Oczywiście nie robię kotletów dlatego moje wybory są zgoła inne od Waszych.

PS. zapewne grali wtedy YMCA, dlatego poruszone :P
    Ostatnio edytowane przez benicjusz ; 05-06-2013 o 14:01
    |CANON FF|

Uzależniony Awatar kaindox

Pobawisz się tym szkiełkiem to zmienisz zdanie. I zamiast wyjeżdżać innym ze PR robią zajmiesz się robieniem zdjęć

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Pobawisz się tym szkiełkiem to zmienisz zdanie. I zamiast wyjeżdżać innym ze PR robią zajmiesz się robieniem zdjęć
    Kuba, racja
    trzeba robić zdjęcia, a nie teoretyzować sprzętowo - wtedy się wie czego się chce

oczywiście zgadzam się is IS jest za drogi o 1000 PLN,
    może będzie korekta... może nie, 40-tka staniała, może i stanieje IS, ale faktycznie jak napisano, różnica w cenie znikoma
    a 1.4 to 1.4, a IS ludzi nie_za_mrooozi, ale co ja tam wiem mój L z IS nie zamraża chyba padł.
    |CANON FF|

Uprawnienia umieszczania postów