Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pomoc w skompletowaniu zestawu bezprzewodowego

Mieszany widok

mk
    Guest

Domyślnie Odp: Pomoc w skompletowaniu zestawu bezprzewodowego

Cytat Zamieszczone przez gajdosz Zobacz posta
    Czyli jakie to nowsze lampy?

Nie istnieje prosty sposób działający na większości modeli lamp canona (no powiedzmy ze 580ex i 600ex) żeby odbiornik do którego są podpięte poprzez sanki przekazywał ustawienie mocy? Ustawienie lamp w tryb HSS to nie problem bo i tak każdą z nich trzeba będzie przed sesją zamontować na statywie, ale sama regulacja mocy ma się zmieniać w czasie trwania sesji - chciałbym radiowo przez fotografa.
    Poczytaj o tych wyzwalaczach co Ci podałem, tam możesz każdą lampę sterować z poziomu nadajnika na sankach, jeśli pokryją Ci się modele i będzie działać na tych lampach co posiadasz to masz już problem rozwiązany... HSS tu masz problem bo niestety ale nie każde wyzwalacze radiowe mają możliwość wyzwolenia np 1/2000 tylko maks 1/200 lub 1/125...

Domyślnie Odp: Pomoc w skompletowaniu zestawu bezprzewodowego

Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta
    Poczytaj o tych wyzwalaczach co Ci podałem, tam możesz każdą lampę sterować z poziomu nadajnika na sankach, jeśli pokryją Ci się modele i będzie działać na tych lampach co posiadasz to masz już problem rozwiązany... HSS tu masz problem bo niestety ale nie każde wyzwalacze radiowe mają możliwość wyzwolenia np 1/2000 tylko maks 1/200 lub 1/125...
    Szukając informacji o tym pixel knight (TR-332 chyba?) wpadłem na pixel kinga. I to by było rozwiązanie, przynajmniej na papierze i w deklarowanej specyfikacji. Przerażają mnie tylko opinie ludzi na wszelakich forach (i tu na boardzie) o różnych niespodziankach podczas pracy. Podejrzewam że większość problemów o których wspominali to albo wina nieumiejętnego obsługiwania sprzętu albo niezaktualizowany soft w tym sprzęcie.
    Co ciekawe do nadajnika pixel king obiecywano dodatkowe urządzenie w stylu AC3 zone kontrolera które bardzo by mnie ucieszyło - wolałbym ustawianie mocy każdej z grup regulować osobnym urządzeniem a nie w menu aparatu (z powodu podpinania różnych modeli). Problem tylko w tym że takie urządzenie jeszcze nie powstało a to już prawie dwa lata temu zapowiadali.

Dziękuję za rady. Chyba przejrzę dokładniej specyfikacje różnych ustrojstw pocket wizarda i spróbuję dopasować potrzebne mi zabawki.

Uprawnienia umieszczania postów