Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Szeroki obiektyw + coś dłuższego pod plener

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Szeroki obiektyw + coś dłuższego pod plener

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Na razie mam matrycę 5D2. Zwykle zabieram z nią 24-105/4L + 24/1,4L II i czasem dodatkowo zależnie od sytuacji 70-200/4L IS lub 100L. Jak dotąd mi wystarczało. Jednak po tym co napisałeś zacząłem się zastanawiać na zakupem 16-35/2,8L II i 5D3 Ale to na wycieczki. Do ślubów nadal wydaje mi się, że stałki będą odpowiedniejsze.
    Tak niestety my, ludzie działamy. Ja to też mam ale staram się ze sobą walczyć, z różnym skutkiem.
    Zgodziłeś się z argumentem, że na wydruku nie widać różnicy pomiędzy stałkami a dobrymi zoomami, szczególnie przy zestawie 5D3 + 24-70 II.
    Pełna klatka 5D3 to 5760x3840 pikseli co przy wydruku w labie (254 dpi) daje 57cm x 38cm. A każde zmniejszanie także powoduje już pogorszenie jakości.
    Lepiej już podczas ujęcia skadrować tak aby tego nie robić w postprocesie.

Ale ....Do ślubów nadal wydaje mi się, że stałki będą odpowiedniejsze

Widuję faceta który robi śluby, obiektywy ma jeszcze chyba z czasów analogu.
    Nosi na sobie 3 body każde z inną stałką i syn stoi przed kościołem z jeszcze jednym zestawem z lampą doświetlającą.
    Body 1Ds, 10D, 20D i to wtedy ma sens bo ujęcie musi być praktycznie na pełnej klatce

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 26-05-2013 o 07:45

Uprawnienia umieszczania postów