Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: [Dawid_Gaszynski] Reporterka

Bywalec Awatar Dawid_Gaszynski
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie [Dawid_Gaszynski] Reporterka

Spotkanie Bartoszewskiego z czytelnikami
    ISO 500-640
    300 2.8 IS L USM + 50D

1
    2
    3

Domyślnie Odp: [Dawid_Gaszynski] Reporterka

Profesora Bartoszewskiego! Zdjęcia ze śliną bym nie wstawiał...
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie

Profesora Bartoszewskiego! Zdjęcia ze śliną bym nie wstawiał...
    No taki z niego profesor.

Miasto
    Wrocław

evangelion69 :
    Zdjęcia polityków zawsze budzą emocje jak zauważyłem. Albo od razu z pięściami lecą do mnie zwolennicy albo przeciwnicy
    Władysław Bartoszewski nie posiada tytułu magistra więc trudno tym bardziej tytułować go profesorem. Tak przynajmniej zgodnie z prawem to wygląda.
    Co zaś - tłumaczę na wszelki wypadek - mówienia "po nazwisku" to uważam, że w wypadku osób publicznych, polityków to akceptowalne i nie nosi znamion jakiejś pogardy - mówimy potocznie Tusk, Wałęsa, Kaczyński więc i Bartoszewski. Mam nadzieję, że tym samym zamkniemy wątek polityczny, bo to forum fotograficzne

Zdjęcie ze śliną dałem, bo zawsze lubię takie aspekty. Lubię jak polityk gestykuluje, pluje, widać mu zmarszczki, gil w nosie albo cokolwiek co sprawia, że na zdjęciu wydaje się żywy, z krwi i kości, poddający się emocjom. Nie robię zdjęć legitymacyjnych więc nie muszę na siłę poprawiać wizerunku fotografowanych osób.

Tak dla przeciwwagi wrzucę tu Kaczyńskiego z wystającymi z nosa włosami - żeby nie było, że tylko Bartoszewskiego zbrukałem pokazując jak się ślini.

4

Uzależniony Awatar kaindox

Ach to podgardle! zapomniałeś o włosach w uszach . Szkoeda że brak exifów, można by się czegoś nauczyć. A zdjęcia git, tylko 3 jakoś nie bardzo, aparat parę cm wyżej i byłoby ok.

Miasto
    Wrocław

kaindox : #3 niestety wyżej własnej d... nie podskoczę - jak mówią Bartoszewski siedział nisko, ja stałem dosyć daleko i tak to wyszło.

Jeżeli chodzi o EXIF :
    #1 - #3 : 300 2.8 L IS USM + 50D, 300mm, 2.8, ISO 500-640, migawka coś około 1/250-1/320
    #4 robiona była 70-200 2.8 L USM + 50D, 200mm, 2.8, a ISO jakieś większe, nie pamiętam jakie coś w deseń 1000-1600.

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Schudło się Jarkowi.

A Pana Władysława to troszkę chyba za ciasno potraktowałeś. On bardzo dużo gestykuluję. Ręce, tułów, twarz - w to powinieneś celować.
    Na świat spoglądam przez armatę...

Uzależniony Awatar kaindox

Cytat Zamieszczone przez Dawid_Gaszynski Zobacz posta
    niestety wyżej własnej d... nie podskoczę
    to może na lewo ?

Miasto
    Wrocław

DonBolano : Lubię pokazywać same twarze. Możliwie blisko. Żeby było widać skórę, dokładnie oczy, jakieś włoski, pryszcze itd. Ręka jest - symbolicznie, widać, że czymś wywija na pierwszym planie, ale dla mnie nie musi być widać od razu łokcia, połowy stołu itd. Wszyscy w gazetach pokazują zawsze szerzej :

East News Poland agencja fotograficzna - Władysław Bartoszewski we Wrocławiu, strona 1
    Świadek, co zmienia życie. Prof. Bartoszewski we Wrocławiu

...ale wiem co masz na myśli, to mój świadomy wybór. Wiem, że takie ciasne kadry mają zwolenników i przeciwników.

kaindox : Tam dosyć osobliwe warunki były. To właściwie nie była sala lecz hall. Mało miejsca, dużo krzeseł.

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Lubię ciasne kadry. Pierwsze dwa bardzo dobre. Akurat ślinotok (?) pana Bartoszewskiego jest charakterystyczny, podobnie, jak jego słowotok
    Trzecie też ciekawe. Szkoda, że nie byłeś bliżej.
    W przypadku pana Kaczyńskiego również dobre zdjęcie. Ale byłoby dobrze podać również jego imię, chyba, że zdjęcie świeże.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów