Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: [luciferi] cykaczyki

Mieszany widok

Bywalec Awatar haze
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: [luciferi] cykaczyki

Często się spotykam z tym, że ktoś kto niedawno kupił lustrzankę używa tylko trybu M bo wydaje mu się, że tak będzie "profesjonalniej" (sam tak robiłem... ;-)) tymczasem profesjonaliści bardzo często używają trybów takich jak np A ;-) M jest dobre do studia i do lampy błyskowej. Ewentualnie jak robisz zdjęcie ciągle w tym samym oświetleniu i w tym samym kierunku. Łatwo utracić ten ważny moment podczas patrzenia na wskazania światłomierza, dodatkowo łatwo o niedoświetlenia które mocno uwidaczniają szumy. Do streetu na pewno nie M (choć oczywiście to nie jest tak że się nie da... kiedyś się dało ;-)).
    Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
    6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy

Awatar madmaddie
    Miasto
    City of music

Domyślnie Odp: [luciferi] cykaczyki

Cytat Zamieszczone przez haze Zobacz posta
    Często się spotykam z tym, że ktoś kto niedawno kupił lustrzankę używa tylko trybu M bo wydaje mu się, że tak będzie "profesjonalniej" (sam tak robiłem... ;-)) tymczasem profesjonaliści bardzo często używają trybów takich jak np A ;-) M jest dobre do studia i do lampy błyskowej. Ewentualnie jak robisz zdjęcie ciągle w tym samym oświetleniu i w tym samym kierunku. Łatwo utracić ten ważny moment podczas patrzenia na wskazania światłomierza, dodatkowo łatwo o niedoświetlenia które mocno uwidaczniają szumy. Do streetu na pewno nie M (choć oczywiście to nie jest tak że się nie da... kiedyś się dało ;-)).
    ja wiem, ja wiem. może się przekonam, na razie używam M. ustawiam sobie przesłonę, iso, i tylko zmieniam czas naświetlania. na razie system daje radę, pewnie przekonam się do trybów automatycznych za jakiś czas, ale to jeszcze nie teraz

26 całkiem fajna
    „Bez przerwy pić też się nie da, więc się dokształcam”

https://www.facebook.com/foto50mm
    http://www.podleszanska.com/

Uprawnienia umieszczania postów