Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Gdzie się zaopatrywać?? Gwarancja, ubezpieczenie

Domyślnie Gdzie się zaopatrywać?? Gwarancja, ubezpieczenie

Z pomocą forumowiczów zapadła już decyzja o tym, co powinno się pojawić na "liście zakupów".
    1. Pytanie teraz gdzie się zaopatrywać jeśli chodzi o nowy sprzęt, jakie sklepy, miejsca polecacie, a które omijać szerokim łukiem?
    2. Jakie macie doświadczenia ze sklepami internetowymi? Jak wygląda kwestia ewentualnej reklamacji?
    3. Jako, że sprzęt nie należy do najtańszych, a podróżuje i pracuje w różnych warunkach, a jak wiadomo wypadki się zdarzają. Wiem, że większe sklepy oferują ubezpieczenie sprzętu, np. na okres 5 lat, podobno nawet w sytuacji uszkodzeń mechanicznych, czy kradzieży nie trzeba się martwić? Macie jakieś doświadczenia z taką opcją ? Warto?
    4. Co w przypadku mniejszych bądź internetowych sklepów, gdzie takiej opcji nie oferują? Czy istnieją jakieś inne sposoby zabezpieczania się?

Domyślnie Odp: Gdzie się zaopatrywać?? Gwarancja, ubezpieczenie

A w jakim mieście? Bo jeśli chodzi o Warszawę, to na stacji metra centrum jest sklep Fotoformy, gdzie ostatnio kupowałem aparat, i było ok, miła i całkiem pomocna obsługa więc mogę polecić No i ceny też były niezłe

Dopiero zaczyna

Wiem, że w Saturnie można dokupić dodatkowe ubezpieczenie na każdy sprzęt, do wyboru są bodajże 3 pakiety w tym najdroższy obejmuje ubezpieczenie od kradzieży i uszkodzenia mechaniczne. Na szczęście nie miałem potrzeby jeszcze z tego korzystać ; )

mk
    Guest

Cytat Zamieszczone przez krzyssp Zobacz posta
    A w jakim mieście? Bo jeśli chodzi o Warszawę, to na stacji metra centrum jest sklep Fotoformy, gdzie ostatnio kupowałem aparat, i było ok, miła i całkiem pomocna obsługa więc mogę polecić No i ceny też były niezłe
    A ja strasznie odradzam fotoforme, maja ceny z kosmosu a na e-mailową wycenę sprzętu na ponad 20 tysięcy czekałem miesiąc... Ja polecam w Warszawie FOTOit.pl <- idziesz i dogadujesz sie jak chcesz z nimi, kupiłem u nich całego canona i miałem różnicę między fotoformą a fotoit ponad 2 tysiące ; )

Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta
    A ja strasznie odradzam fotoforme, maja ceny z kosmosu a na e-mailową wycenę sprzętu na ponad 20 tysięcy czekałem miesiąc... Ja polecam w Warszawie FOTOit.pl <- idziesz i dogadujesz sie jak chcesz z nimi, kupiłem u nich całego canona i miałem różnicę między fotoformą a fotoit ponad 2 tysiące ; )
    To widać z droższym sprzętem mają gorzej Ja jak kupowałem mojego 60D to kupiłem go (body) za 20zł drożej niż jest najtaniej (wg. skąpca) oraz mieli sprzęt na miejscu, co było mi bardzo na rękę no ale może po prostu miałem szczęście

Dopiero zaczyna

W Warszawie polecam Interfoto.eu sklep i komis, na Pradze, chyba największy w Polsce.Kupowałem u nich zarówno nowy sprzęt jak i używany. Wszystko było w porządku, dodatkowo w rozliczeniu przyjmują stary sprzęt.Na pierwszy rzut oka ich ceny nie są tak atrakcyjne jak Fotoit, ale można się targować, każdy sprzęt można sprawdzić i od razu porównać przy watpliwościach, co do wyboru sprzętu bo praktycznie mają wszystko, co jest dostępne na rynku jeżeli chodzi o Canona i Nikona. Fotoit podobnie -pełny profesjonalizm, ale tutaj mają dużo mniej używanego sprzętu, chodź z kolei można u nich dostać nowy sprzęt, który wogóle w Polsce trudno kupić np. tokina 11-16. Dobry sklep w W-awie to także BTfoto w Śródmieściu, też mają nowy i używany sprzęt. Fotoforma według mnie ma mniej korzystne ceny niż wyżej wymienione.

Ja swojego Canona kupowałem na fotoaparaciki.pl
    Jak piszą - oficjalny dystrybutor Canona na Polskę.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ja mogę polecić Aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe i akcesoria - Fotograficzny sklep internetowy Cyfrowe.pl . I nie tylko ze względu na osobę właściciela forum ale też i dlatego że trochę gratów u nich kupowałem i zawsze odbywało się to wszystko wedle najlepszych standardów .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

A ja zdecydowanie i bezapelacyjnie polecam Foto Ivy i/lub Foto Gandini.
    W obu przypadkach bedzie najpewniej, najszybciej i pewnie najtaniej.

Ja niedawno kupowałem trochę sprzętu w Fotoit i również polecam, maja dobre ceny i co najważniejsze większość sprzętu na miejscu, który można przed zakupem obejrzeć. Dzwoniłem przed zakupami do kilku innych sklepów i prawie wszędzie sprowadzają dopiero po zamówieniu.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów