44 niestety mi nie podchodzi, twarz modelki w stosunku do jej ciała ... wyglada dośc grubo jak dla mnie, sama twarz też ma wyraz ni w ch... ni w ząb, wygląda też jakby zdjęcie miało dziwną blurową poświate. sorry mi sie nie podoba![]()
44 niestety mi nie podchodzi, twarz modelki w stosunku do jej ciała ... wyglada dośc grubo jak dla mnie, sama twarz też ma wyraz ni w ch... ni w ząb, wygląda też jakby zdjęcie miało dziwną blurową poświate. sorry mi sie nie podoba![]()
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Matko kochana, coś Ty tej dziewczynie zrobił... Nigdy nie rób z takiej perspektywy zdjęć taką ogniskową, bo nic dobrego z tego nie będzie... Głowa dwa razy mniejsza od biustu. Masakra...
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"
Nie, pomysł na kadr nie jest dobry - ta modelka o wiele lepiej będzie wyglądać przy ujęciach lekko z góry jak na 31 ewentualnie 32.
Na każdym zdjęciu gdzie "zaglądasz" jej w dziurki od nosa przy okazji przerysowujesz jej szczękę i robisz jej tym dużą krzywdę.
W przypadku tej modelki unikaj też zdjęć z profilu, trzymaj się ujęć en face przynajmniej dopóki nie nauczysz sie korygować pewnych mankamentów światłem lub PS.
Dodatkowo jeśli nie masz innych obiektywów to przy 17-70 trzymaj trzymaj się jak najbliżej 70mm a przy C50 1,8 unikaj też tak ciasnych kadrów jak na 40 czy 43, przerysowania będą mniejsze.
45.
Uploaded with ImageShack.us
46.
Ta sesje dużo lepiej jeśli chodzi o światło ale za to balans bieli Ci poleciał. NIe używaj tak krótkich ogniskowych bo powiększasz modelce te części ciała, które są bliżej obiektywy (ramiona i przedramiona). Odsuń się trochę od niej , zrób szersze ujęcie a będzie lepiej![]()
45 i 46 dziewczyna jak dla mnie jakas czerwona i albo to w obróbce ci wyszło albo ma zjarana skóre na raczka...
45. jakos tak dziwnie krzywo do horyzontu dziwie jak dla mnie, ucięte ramiona sprawiają wrażenie że dziewczyna jest spora
46. cos dziwnego na dloni dziewczyny?jakaś fioletowa kreska...tważ beżowa, jasny punkt na ramieniu żółty a w cieniu idzie w czerwień...troche musisz popracować nad kolorystyką no i jakis syf w prawym górym rogu sie wcisnął mozna by go usunać.
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Tak wiem, że balans bieli leży, zawsze mam z tym problem i zobaczę po fakcie. Co do tego, że dziwnie - co kto lubi :P
Ale ogólnie w kwesti kadru/światła jest lepiej?
--- Kolejny post ---
47.