Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: 5D MK1 Matówka jak sprawdzić jaka ?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie Odp: 5D MK1 Matówka jak sprawdzić jaka ?

Hm.. ktoś może ma Ee-S matówkę i powiedzmy drugie body z Ee-A i potwierdzi sposób na sprawdzenie która jest która. Przyznam że wyjąłem z dwóch body (5D I) matówki, miałem w pudełku trzecią i teraz nie wiem jak rozpoznać która to która :], po włożeniu i sprawdzaniu jasności mija chyba dla mnie zbyt dużo czasu, bo oko jakoś nie widzi różnicy w jasności.

Początki nałogu

Domyślnie Odp: 5D MK1 Matówka jak sprawdzić jaka ?

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    Hm.. ktoś może ma Ee-S matówkę i powiedzmy drugie body z Ee-A i potwierdzi sposób na sprawdzenie która jest która. Przyznam że wyjąłem z dwóch body (5D I) matówki, miałem w pudełku trzecią i teraz nie wiem jak rozpoznać która to która :], po włożeniu i sprawdzaniu jasności mija chyba dla mnie zbyt dużo czasu, bo oko jakoś nie widzi różnicy w jasności.
    Tu jest zdjęcie matówki ee-a i ee-s.

http://www.dvinfo.net/forum/attachme...eens600dpi.jpg

Precyzyjna jest oznaczona literką "s" na wupystce. Przy jasnych szkłach f/2 lub jaśniejszych łatwo je odróżnić w wizjerze. EE-A daje odwzorowanie głębi ostrości na poziomie f/4 i zapinanie jaśniejszych szkieł nie wpływa na to co widzimy w wizjerze, oprócz tego że jest jaśniej. Matówka ee-s umożliwia odwzorowanie GO maksymalnie na poziomie f/2.
    Ostatnio edytowane przez PioterD ; 26-04-2013 o 15:26
    5D I + Sigma 35mm + Canon 100mm

Uprawnienia umieszczania postów