Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
Zdecydowania opcja nr 2.
Przede wszystkim masz lepszy obrazek w 6D i dobre szkła. Dodatkowo odchodzi Ci czas na dodatkowe uważanie na drugą puszkę.
Tak faktycznie powinno być lepiej, też się ku tej opcji skłaniam.

Nie zakładałem, dodatkowa zabawa z deklami w sakwie (wyciągnij z sakwy i przykręć...) Wg moich obserwacji spokojnie wystarczy włożyć szkło. Nic się nie dzieje (mam na myśli jakieś zanieczyszczenia itp.)
A wypowie się ktoś, kto fotografuje z pasem regularnie? Choć często na filmikach typu "what's in your bag' bardzo często ludzie trzymają w torbach obiektywy bez dekli.

Cały czas założone, ja wkładałem tyłem obiektywu do środka (wygodniej mi się potem wyciągało i wkręcało - rzecz gustu wg mnie)
Jedynie sakwy wtedy trzeba mieć odpowiednio większe. W przypadku 17-40 o wiele większe, niestety. :/ Ale faktycznie lepiej oszczędzać sobie dodatkowych operacji.

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
Kilkanaście sekund na zmianę sprzętu nie pozbawi mnie dobrych ujęć, nawet w kościele. Ale to moja subiektywna opinia o obwieszaniu się pasami i sakwami. Każdy musi spróbować.
Za używaniem takiego zestawu w kościele przemawia (dla mnie przynajmniej) to, że można sobie (i wszystkim innym... ) kilku kursów z jednej strony kościoła na drugą.

Cytat Zamieszczone przez kosdkp Zobacz posta
Miałem szelki, poszły w ludzi. Nie trawie dyndającego sprzętu.
Ale sakw na zwykłym pasku (nie jakimś loweprowym) to nie oddam
O szelkach nawet nie myślałem. Pas akurat kupiłem lowe-pro i jest mega konkretny, w sensie wielki, ale jakoś przeżyję chyba.

Dzięki za odpowiedzi! Jak ktoś chce coś jeszcze dodać, to zapraszam!