Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 84

Wątek: Zeiss Apo Sonnar T* 2/135 nowość!

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Zeiss Apo Sonnar T* 2/135 nowość!

Nie mogę się doczekać by zobaczyć jak wypadnie w porównaniu do starego, ale jarego 135L!
    Mogą dać bardziej okrągłą przysłonę. I pewnie ma szansę lepiej pracować pod światło. Co nie zmienia faktu, że jest to obiektyw manualny. I dwa razy droższy niż L teraz. Ostrzejszy też pewnie ma szansę jeszcze trochę być. Ale to już kosmetyka. Kurcze i tak mnie zaczyna kusić kupno matówki precyzyjnej. Zobaczę jak mi pójdzie próba kupienia Sigmy 50. Jak się nie uda to z 50'tek zostaje tylko Zeiss. Cena już właściwie niewiele wyższa niż Sigmy. A jak już bym się nauczył używać MF to potem czemu nie.

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Pewnie wszystko po trosze poprawia. 17 lat roznicy w konstrukcji to jednak sporo. Mam wrazenie, ze Canon w ostatnich latach zaniedbal rynek obiektywow do DSLR a skupil wiekszosc mocy prodhkcyjnych na rozwoju systemu EOS Cinema i pokrewnych urzadzen do filmowania. Zeiss jak zwykle klasycznie. Ostatnie jego szkla wymiataja. A manualny fokus? W Polsce postrzegany jest jako tragedia, istotne ograniczenie, ale zwroc uwage ze pisza tak tylko te osoby, ktore go nie uzywaja. Uzytkownicy sa zachwyceni! Dlatego lepiej powertowac zagraniczne fora albo chociazby reviewsy z www.bhphotovideo.com Otoz tam ludzie pisza o tym,ze MF jest znacznie dokladniejszy, szybszy(!) lubi taki sam jak AF. Wiem,wiem ciezko uwiezyc jak sie nie probowalo. Pisza o lepszej kontroli nad kompozycja, o znacznie wiekszej przyjemnosci fotografowania. Czy manual jest powaznym ograniczeniem dla takiego szkla? Dla mnie osobiscie duzo wazniejsza jest precyzja niz szybkosc. Jesli natomiast myslisz o matowce precyzyjnej to bierz, kupuj przy jasnych szklach naprawde robi roznice.
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Miasto
    mazowieckie

5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Miasto
    mazowieckie

Kilka dni temu na targach FTV w Łodzi miałem okazję pomacać to szkiełko i zrobić nim kilka zdjęć. Ciężko po tych kilku klatkach coś oceniać poza tym,że kolory wyglądają bardzo dobrze
    Natomiast szkło jest już wycenione za naszą południową granicą gdzie kosztuje 42000Kc czyli ok 7000zł link
    W USA 2200$ link
    Co oznaczałoby,że w Polsce powinno być w cenie pewnie ciut poniżej 7000zł. Podobno ma się pojawić w połowie kwietnia.
    A tutaj nowa entuzjastyczna recenzja
    Ostatnio edytowane przez BartasPL ; 26-03-2013 o 23:49
    500px

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Też porobiłem sobie kilkanaście zdjęć na targach tym obiektywem. Więcej nie było sensu robić. Nie te warunki do obiektywnych wniosków. Jak będzie w sklepie to dość szybko powinienen porobić nim normalne zdjęcia. Z tego co pamiętam to szef Tamrona na Polskę wspominał coś o dostępności u nas w maju.
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie

Gear for Image :: APO Sonnar 135mm f2 Review

Za 135 L przemawiają tylko dwie rzeczy. AF i cena. Reszta ssie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Gear for Image :: APO Sonnar 135mm f2 Review

Za 135 L przemawiają tylko dwie rzeczy. AF i cena. Reszta ssie.
    A to jest jakieś wiarygodne źródło?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Raczej tak. To co pokazywali o Sigmie 35 1.4 się sprawdziło. Więc czemu tu miałoby być inaczej? I skąd Twoje podejrzenia?

Patrząc na to: http://www.zeissimages.com/mtf/z/aposonnar_2_135.pdf i na to zeissimages.com Forums - Zeiss 135mm f2 Apo Sonnar Review można uwierzyć i w tamto.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Raczej tak. To co pokazywali o Sigmie 35 1.4 się sprawdziło. Więc czemu tu miałoby być inaczej? I skąd Twoje podejrzenia?
    Nie chodzi o podejrzenia - pytam po prostu. Być może interesowałoby mnie to szkło. Tyle że mnie jest potrzebne coś więcej niż zdjęcia murków. Te nawet najostrzejsze do niczego mnie nie przekonają.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Te nawet najostrzejsze do niczego mnie nie przekonają.
    Są i sample. Aczkolwiek nie wiem czemu są opisane jako 50 mm. Może na optycznych przetestują... Mieliby chyba jeszcze lepsze szkło do testowania aparatów... A same zdjęcia wyglądają z tego ślicznie.

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów