Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 155

Wątek: Canon 700D - watek dyskusyjny

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    No i co sie "szczerzysz"? Czy ja pisalem o Nikonach bez filtra(a w zasadzie ze zneutralizowanym filtrem)?
    he he napisales,ze teraz jak u nikona.a u nikona ostatni model BEZ filtra i bez mory,zadnym tam zneutralizowanym.Rozdzielczosc do sprawdzenia,ale niestety lepsza od odgrzewanego kotleta 18mpx.pozdro :-)
    P.S.Mark III dopiero "ruszyl" z rozdzielczoscia,na szczescie.Pomijam oczywiscie najwyzsza półkę.
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Panowie to wątek o 700D - ja rozumiem, że nazwa się niektórym kojarzy z Nikonem ale zapewniam że piszemy tu o nowym wytworze Canona .
    Co do jednego się zgadzam że nazwa jest mocno myląca, bo ten Canon powinien się nazywać 652D i wtedy to by dobrze oddawało istotę zmian .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do jednego się zgadzam że nazwa jest mocno myląca, bo ten Canon powinien się nazywać 652D i wtedy to by dobrze oddawało istotę zmian .
    650 mark 1.1
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

chyba 650 mark 0,1
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Bywalec

Post Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny

Cytat Zamieszczone przez rsaw Zobacz posta
    Sony próbuje, ale zdaje się jeszcze dotarło i do tej firmy, że ta rewolucja wymaga poświęcenia WSZYSTKICH mocowań dotychczasowych obiektywów.
    Stąd takie podrygi jak ten 700D, czy 100D zamiast skupienia się na rozwoju systemu MFF (czytaj M Full Frame) z jednoczesnym "pączkowaniem" tego systemu do formatu DX dla szerszego rynku odbiorców.
    Canon nieśmiało wyszedł z systemem M, kompletnie nie radząc sobie z koniecznością zmian w technologii autofokusa, w dodatku zgłupiał i bagnet M ograniczył do formatu 1/2 FF.
    Szkoda, pierwsi wyszli z cyfrowym FF, pierwsi wykorzystali matryce do filmowania, ale teraz się pultają.
    Rozwój w stronę FF jest moim zdaniem sensowy! Mamy coraz to lepszą jakość w "komórkach" stąd mniejsza sprzedaż kompaktów. Nie wiem jak się ma obecnie sprzedaż półki xxxD ale kiedyś to było coś. I jakościowo i w ogóle. Obecnie z tego co czytam Canon xxxD posiada tą samą matrycę któryś rok z rzędu. Coś obiło mi się o oczy iż najlepsza matrycę w tym segmencie "miał" w zeszłym roku "Sony a57". Zaznaczam obiło co nie znaczy że tak jest w rzeczywistości. A pamiętam kiedy porównywałem sample Canona 500d z konkurencją i praktycznie wszyscy odpadali. Canon jak by nie patrzeć "co nie co" tkwi w matni.

A może zapytam inaczej jak wy widzielibyście 700d jako następce 650d. Całkiem w zapomnienie biorę zbliżającą się premierę 70d. O ile i w ogóle będzie
    Ostatnio edytowane przez REX ; 23-03-2013 o 22:09

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez photogambler Zobacz posta
    Dlaczego uwazasz ze jest bardziej sensownym? C ma lepsze video w Twojej opinii?
    pozdro :-)
    w tym wypadku wylacznie dlatego, ze do D5200 sie nie zapnie 70-200/4 L. albo Tamrona 90 macro z mocowaniem EF.
    www albo tez flickr

Coś już napisał

"Mission For Smile" - EOS 700D - YouTube

tak sobie myślę że z 650 można zrobic 700 prostym upgradem softu ale canon chyba czegos takiego nie zrobi - nie biorę pod uwagę zmian mechanicznych których jest prawie brak

Bywalec

Jeszcze nikt nie zwrócił uwagi o jednej z "największych" ewolucji w stosunku do poprzednika. Mianowicie o lepszej gumie/okleinie z której wykonany jest aparat! Która nie jest "toksyczna" jak miało to miejsce w przypadku słynnego poprzednika

Tak wiec mamy chyba 4 zmiany względem 650d

- nowe pokrętło
    - nowa lepsza obudowa
    - nowa okleina, nie alergiczna
    - podgląd kreatywnych filtrów w trybie Live View

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    650 mark 1.1
    Nazwa 652D jest nieprzypadkowa - doliczyłem się dwóch zmian .
    Kolega wyżej znalazł ich cztery. Zatem 654D byłoby OK .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-03-2013 o 01:51
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Najistotniejszą zmianą jest pewnie cena sprzętu
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów