mają świadczyć kurde o tym że z 6d wychodzi dobre zdjęcie na przysłonie 1.2 i wcale nie musi byc migawki 8000.Z góry przepraszam za sarkazm, ale mam wrażenie, że żyję w jakimś matrixie. Niby o czym owe one fotki mają kurde świadczyć?
Myślałem, że może trochę coś komuś pomogę, a tu matrix...więcej się nie udzielam. pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez andrev17 ; 06-03-2013 o 22:27
2x6D + 24LII + 50 1.4 + 85LII + 430 EXII +580EXII
E no bez jaj.
Po pierwsze wierzę w to, że na 85 1.2 pokazane fotki są ostro trafione, ale na tych zdjęciach tego nijak nie widzę.
Po drugie dziwiłbym się bardzo gdyby w takich warunkach czas 1/4000 nie wystarczył
Bynajmniej, malkontentem nie jestem ale wciąż jest lanie wody. Sprawdzałem 6D i większości opinii z wątku nie podzielam, ale tu nie o tym.
Panowie, jeśli AF rzeczywiście wg wielu jest taki dobry to zapodajcie taką serię jaką zapodał Czacha pokazując AF z 5DIII (choć habakuk zapewne też mógłby pokazać serię jednakże nieco odmienną :wink: ) Wtedy spekulacje się skończą, bo na razie lipa.
Migawka? Proszę udać się w jasny ale zachmurzony dzień choćby na rynek miejski (np. w Kazimierzu nad Wisłą) i spróbować zestroić nawet 2.8 z 1/4000! Chmury działają jak softbox niemal, wcale niepotrzebne jest upalne południe.
W dyskusji zdecydowanie brakuje konkretów.
--- Kolejny post ---
Ej no andrev Ty nie obrażaj nam tu się, tylko daj serię zdjęć na 100% z psiakiem i po sprawie.
Ostatnio edytowane przez dulak ; 06-03-2013 o 22:39
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
ja poproszę takie słabsze konstrukcje
dla mnie migawka 6D ma raczej zalety w użytkowaniu, a nie wydumane wady (btw. zacznijcie robić zdjęcia, a nie dumać na sprzętem)
ostatnio dużo robię konferencji medialnych i eventów kulturalnych
wczoraj robiłem zdjęcia, gdy grał jakiś rosyjskojęzyczny bard, razem z kolegą z jakimś Nikonem - migawka 6D była super cicha
btw. karty SD są ok. 4 razy tańsze (SanDisk) i dla mnie to tez zaleta
no, mi też używane CF na tym forum rozeszły się jak na pniu
Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX
Ja akurat z 3 miesięcznych wakacji miałem 2 karty sd ze zdjęciami z x100,a mając ipada i brak wifi w aparacie nie miałem jak ich przegrać. Jak dowiedziałem się, że jedną z kart SD wyprałem ze spodniami (kilkaset zdjęć) to zrobiło mi się gorzej. Jednak byłem w szoku, okazało się,że zdjęciom na nich NIC się nie stało a karta działa do tej pory. Z CF nie miałem problemów,ale dwa razy padły mi czytniki tych kart, a dokładniej wewnętrzne piny. Gniazda w aparatach na CFki już będą powoli wycofywać jestem tego pewien.