https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
srsly? jak kogoś stać na 50/1.2, 85/1.2, 35/1.4 to kupuje sobie 6D mogąc do 5d3 dopłacić jakieś relatwne grosze w porównaniu z tym zestawem. I na pewni już nie bedzie stać biedaka na filtr szary za 300 pln... Ależ macie problemy...
[QUOTE=rojo;1148073]
Założyłem się z kumplem, że to Ty odpowiesz na mój post.Wygrałem 6xpack żywca .
A mówiłem mu, że masz "słabość" do 6d![]()
Z tego zdania o słońcu wynika, że chyba wszystkie rozumy już pozjadałeś![]()
Jeżeli twierdzisz, że DR 7d i tak tego nie obsłuży to znaczy, że nawet nim nie nauczyłeś się robić zdjęć.
Nie zaskoczę Cię zdjęciami, bo to zdjęcia mojej rodziny, a prywatność cenią sobie ponad wszystko.
Ale mogę Ci je opisać- dziecko siedzące na płacie śniegu , błękitne bezchmurne niebo w tle, słońce
dokładnie za moimi plecami , AV - 1,8 , iso100 , migawka otworzyła się na 1/8000s . RAW 23,3mb godz. 15.17
Po naciśnięciu guziczka info to jeszcze raz sprawdziłemTwierdzisz, że to niemożliwe? Może mój 7d tak jak
Twój jest też popsuty?
--- Kolejny post ---
Prawdziwy McGaywer z Ciebie, na wszystko masz sposób ... filtr szary, no tak powinien być w komplecie z 6d![]()
Ostatnio edytowane przez Lucky Luck ; 05-03-2013 o 19:10
Bardzo proszę zaprzestać tych osobistych wycieczek.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
zakładanie szarego filta na obiektyw z macgayverem nic współnego nie ma, za to z historią obrazowania bardzo wiele. Szkoda, że nie możesz zdjęcia pokazać, naprawde żałuję, no ale masz wygodne wytłumaczenie. Ale chyba nie twierdzisz że 7D ma wspaniały DR bijący na łeb 6D? A to nie słabość do 6D mnie do odpowiedzi popycha tylko wątek 6D dotyczący. I jestem święcie przekonany że pomimo czasu 1/4000 do krajobrazów 6D jest dużo lepszą puszką niż 7d, właśnie z racji dużo lepszej rozpiętości tonalnej...
--- Kolejny post ---
btw Ty masz świadomość że 6D ma iso 50 prawda? bo to jakby miał 1/8000 na takim co mu sie iso na 100 kończy...
Ostatnio edytowane przez rojo ; 05-03-2013 o 20:32
W sobotę, nie tak znowu jasną, włączył mi się safety-shift na Av. Wiem, że jakieś 0,5EV jeszcze miałem w zapasie, ale wśród modelek była też taka cała na biało, więc zostawiłem sobie jakiś margines... Przykładowy kadr z exifem: http://img843.imageshack.us/img843/1323/img1461tp.jpg
.
myślisz że przymknięcie do 2.8 zniszczyło by to zdjęcie? btw ciekawe jak wygląda 1:1
poza tym jak ktoś potrzebuje robić w dzień na jasnych szkłach to i tak nie wierzę że nie kupuje sobie szarego, bo i tak często i 1/8000 nie starcza (toż to jedna działka przesłony jest) albo nie kupuje 6D mając świadomość jego ograniczeń. Jak potrzebujecie czasów 1/8000 to sobie kupcie 5d2 bo nie do fotografii w dzień na iso 100 6D stworzony został.
Pewnie nie, ale by nie wyszło to, co bym chciał (tło).
Jeśli chodzi o detal, to widać pojedyncze włosy. Zleceniodawca był zachłycony :-)
Pogoda zaskoczyła fotografa, akurat nie wziąłem!
Classic też da radę. Ale sądzę, że w drugiej części zdania nieco przesadziłeś. Po prostu trzeba czasem mocniej się postarać ;-)
.