Strona 203 z 495 PierwszyPierwszy ... 103153193201202203204205213253303 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 021 do 2 030 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

rojo -> wielkie dzięki za wrzucone sample i przedstawione wnioski, rozwiały moje rozterki, biorę 6D.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Cytat Zamieszczone przez Janczewski Zobacz posta
    rojo -> wielkie dzięki za wrzucone sample i przedstawione wnioski, rozwiały moje rozterki, biorę 6D.
    Ja już dawno (ze dwadzieścia stron temu ;-)) podjąłem taka decyzję

PS
    A co do faktury skóry. Czy to przypadkiem najbardziej nie zależy od użytego szkła?
    Pozdrawiam, Darek
    6D | Canon 24-105mm f4 L IS | Canon 85mm f1.8 | Porst (M42) 50mm f1.8 | Pentor (M42) 135mm f2.8

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez dariol Zobacz posta
    ...
    A co do faktury skóry. Czy to przypadkiem najbardziej nie zależy od użytego szkła?
    Najbardziej zależy to od jakości i kierunku oświetlenia...oraz samej skóry.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Coś już napisał

Hmmmm kurcze faktycznie coś w tym jest... ale moim zdaniem ISO 3200 + najwyższa kompresja niesie za sobą jakieś konsekwencje. Nie wymagajmy cudów po kompresji. Wiem, nie miałem Canona nie chcę się udzielać... ale tak mi się wydaje.
    Jest ktoś w stanie mi pokazać o co chodzi z tym problemem na fotce Roja : http://www.royo.pl/6d/IMG_7131.JPG ? Że skóra traci fakture?

Coś już napisał Awatar RHJG
    Miasto
    Dolny Śląsk

Jak by to była "pryszczata" skóra murzynki to niektórzy byli by zadowoleni.Porównywanie ze skórą dziecka,szukanie detali jest ............

Bywalec

Ale przecież mi nie chodzi o to jak wyszła skóra na zdjęciu. Porównajcie tą samą fotkę - jedno na standardowych ustawieniach jpega w puszcze (odszumianie na off, kontrast zero, nasycenie zero, ton koloru zero, ostrość 3) a drugie to jpeg z RAWa wywołany w LR na domyślnych ustawieniach. Przecież światło na zdjęciu jest to samo, skóra jest ta sama - bo to jest to samo zdjęcie tylko jedno wołała puszka a drugie komputer - a IMHO nie ma porównania. Canon chwali się super wydajnymi procesorami to co robią te procesory - cała para poszła w szybkostrzelność i AF?
    I nie zrozumcie mnie źle - dla 99,9% zastosowań to w zupełności wystarczy, ale można lepiej.

Coś już napisał Awatar RHJG
    Miasto
    Dolny Śląsk

Pewnie można Canon czeka na nowych zdolnych?, pozostaje Tobie tylko złożenie CV.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez fro Zobacz posta
    Ale przecież mi nie chodzi o to jak wyszła skóra na zdjęciu. Porównajcie tą samą fotkę - jedno na standardowych ustawieniach jpega w puszcze (odszumianie na off, kontrast zero, nasycenie zero, ton koloru zero, ostrość 3) a drugie to jpeg z RAWa wywołany w LR na domyślnych ustawieniach. Przecież światło na zdjęciu jest to samo, skóra jest ta sama - bo to jest to samo zdjęcie tylko jedno wołała puszka a drugie komputer - a IMHO nie ma porównania. Canon chwali się super wydajnymi procesorami to co robią te procesory - cała para poszła w szybkostrzelność i AF?
    I nie zrozumcie mnie źle - dla 99,9% zastosowań to w zupełności wystarczy, ale można lepiej.
    "Jak nie ma różnicy to po co przepłacać " Nie rozumiem o co Ci chodzi. No jeśli JPG jest tak ostry jak RAW z LR to moim zdaniem tylko się cieszyć chyba , że przez " a IMHO nie ma porównania." masz na myśli , przepaść

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez fro Zobacz posta
    tylko standardowo wywołany raw nie ma nic wspólnego z wyzerowanym jpgiem jeśli chodzi o obróbkę obrazu z tego co sie orientuję. Ale faktycznie róznica jest widoczna i faktycznie to tworzenie jpg-ów w puszkach canona pozostawia do życzenia...
    Jeszcze co do szczegółów i faktury w moim zdjęciu - robione przy świetle jarzeniowym na iso 3200, ja nie mam pojęcia czego Wy oczekujecie od tych puszek ale dla mnie to jest petarda w zupełności mi (i klientom) do szczęscia wystarczająca. Mam już dość onanizowania się porami skóry, które i tak trzeba bedzie czyścić i wygładzać żeby pannę wylaszczyć na gładko. Wracam do robienia zdjęć a nie oglądania porów...
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 23-02-2013 o 14:07

Bywalec

RHJG po co ten sarkazm, Janurlich dla mnie w pewnych zastosowaniach (np. landszaft) to jest przepaść, Rojo ja też uważam, że dla większości zastosowań to nie ma znaczenia, ja tylko twierdzę, że nawet seryjne wołanie w standardzie w LR (co nie kosztuje praktycznie żadnego dodatkowego czasu jeśli masz w miarę szybki komputer) daje lepszy efekt więc jeśli mnie to nic nie kosztuje wolę wołać rawy, bo nawet jak zaznaczysz wszystko i dasz eksport do jpeg to możesz iść wypić kawę (lightroom zrobi resztę), a IMHO jpegi będą lepsze. Po tej operacji rawy możesz wyrzucić Koniec OT, bo mam wrażenie, że wielbiciele tej puszki zaraz mnie zlinczują i nie piszę tu o rojo bo IMHO dzięki temu, że ma tą puszkę to zachowuje najwięcej obiektywizmu. Ja również uważam, że zdjęcia z 6d są BARDZO DOBRE - tak samo dobre, jak nie lepsze od 5dMKIII, ale w obu puszkach jpeg to krok do tyłu.

Strona 203 z 495 PierwszyPierwszy ... 103153193201202203204205213253303 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów