Strona 201 z 495 PierwszyPierwszy ... 101151191199200201202203211251301 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 001 do 2 010 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez janulrich Zobacz posta
    A jakie ISO ? Bo kurcze nie ma nic w EXIF oprócz Twoich namiarów. Masz może jakieś sample coś w deseń portretu na ISO 3200 - 6400 ?
    tam iso stosunkowo niskie 640

iso 3200 - ale wyciągane tu akurat, w rawie robione
    www.royo.pl/6d/IMG_4075.jpg

iso 5000 też z rawa - możecie jęczeć i marudzić a ja tam jestem zadowolony z tego co on potrafi na tym iso...
    www.royo.pl/6d/IMG_4391.jpg

no i iso 8000
    www.royo.pl/6d/IMG_6088.JPG

no i ciekawostka - zapięte lensbaby double glass na 2.8
    www.royo.pl/6d/IMG_5913.JPG

wszystkie dane w exifach, nie dzwonić, nie publikować dalej

I najważniejsze pytanie jakie mam: Jaka jest skala ostrości jeśli była ona ustawiona na 6? od -10 do + 10 czy jak?
    1-7
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 22-02-2013 o 22:57

Dulak napisał: ....."Podobnie jest ze środkowym punktem AF. 7D wbrew pozorom ma dużo słabszy środkowy niż 5DII, o czym zresztą wielokrotnie na forum było, LensRental w testach również to potwierdza."

Proszę o wyjaśnienie co to znaczy "wbrew pozorom" ? W jaki sposób środkowy punkt AF 7d stwarza pozory, że jest lepszy od tego z 5d2?
    Ostatnio edytowane przez Lucky Luck ; 22-02-2013 o 22:47

Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    Początkowo nie byłem w stanie zrozumieć niemalże wyznaniowej postawy rojo, jednakże zrozumiałem gdy przeczytałem, że kolega przeszedł na 6D z 7D. I tu go w pełni rozumiem.
    zaczyna mnie to irytować, wskaż mi miejsce wyznaniowej postawy? przecież cały czas staram się wskazywać również na wady tego aparatu których mu nie brak, piszesz jakbym się tylko podniecał i zachwycał tą puszką. Owszem jestem zadowolony ale też dostrzegam jej niewątpliwe wady i braki ... Kończę tu pisać bo widzę że to nie ma sensu chyba dalej...

Coś już napisał

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    tam iso stosunkowo niskie 640

iso 3200 - ale wyciągane tu akurat, w rawie robione
    www.royo.pl/6d/IMG_4075.jpg

iso 5000 też z rawa - możecie jęczeć i marudzić a ja tam jestem zadowolony z tego co on potrafi na tym iso...
    www.royo.pl/6d/IMG_4391.jpg

no i iso 8000
    www.royo.pl/6d/IMG_6088.JPG

no i ciekawostka - zapięte lensbaby double glass na 2.8
    www.royo.pl/6d/IMG_5913.JPG

wszystkie dane w exifach, nie dzwonić, nie publikować dalej

1-7

Pytanie , jakie tam szkiełko miałeś zapięte z tego co widzę po ogniskach to jakiegoś zooma.
    Ostatnio edytowane przez janulrich ; 22-02-2013 o 23:03

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    Każdy ma własne kryterium oceny jak i potrzeb, dla mnie kompletnie niepojęte jest gdy użytkownicy 5DII widzą kolosalną różnicę w autofokusie czy obrazku na korzyść 6D. Ja tej różnicy nie zauważyłem nigdzie jak dotąd w normalnych warunkach, różnica zapewne jest - ale bez przesady. Inaczej wygląda sprawa u osób, które przesiadają się z puszek APS-C tu różnica w odczuciach będzie kolosalna.

Myślę, że z powyższego właśnie wynikają gorące dyskusje w wątku, zresztą dobrze że takowe są, co by to było gdybyśmy wszyscy mówili jednym głosem...
    zmieniłem 5d2 na 6d, ale właściwie tylko dlatego, że nie popsuł mi się 5d3 a i nie musiałem prawie nic dokładać - dobrze sprzedałem 5d2, a 6d kupiony na firmę.

dla mnie, jako fotografa ślubnego, różnica w jakości obrazka na wysokich czułościach jest wyraźna, a od ISO 3200 wręcz bardzo. w 6d z dużą swobodą używam 6400, w 5d2 tylko w najwyższej konieczności.
    ponieważ lubię czasem domykać obiektyw, to robi dużą różnicę.

z kolei AF w 6d - miałem możliwość porównać bezpośrednio, jest odczuwalnie szybszy, co nie znaczy szybki, ale im ciemniej - tym wyraźniej. ale główna różnica polega na czymś innym. AF w 5d2 był niezły tylko na względnie bliskich dystansach. w 6d dystans nie ma znaczenia, celność jest zachwycająca.

Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez janulrich Zobacz posta
    --- Kolejny post ---
    Pytanie , jakie tam szkiełko miałeś zapięte z tego co widzę po ogniskach to jakiegoś zooma.

70-200/2.8 bez is
    jest przeceiż wszystko w exifach...
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 22-02-2013 o 23:19

Coś już napisał Awatar RHJG
    Miasto
    Dolny Śląsk

Witam,rojo malkontenci zawsze się znajdą.Myśle,że Twoje posty paru osobom (niezdecydowanym) pomogły w podjęciu takiej czy innej decyzji.Za to dziękujemy.!!!

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Ja rowniez dziekuje :-)

Bywalec

Mam 5dmkIII, miałem 5dMKII, 5D, uwielbiany przeze mnie 20d, miałem też F828 którego szybko sprzedałem bo był dużo gorszy od F717 i tu się z ekrową nie zgodzę

No dobra po wstępie moje trzy grosze - IMHO Canon spieprzył algorytm kompresji jpega w 5dMKIII i wygląda na to, że w 6d również. Jest to jakaś papka, włosy są jak druty, a na skórze jakieś białe plamki czy coś. Czym wyższe ISO tym większa papka. Kolory, kontrast i ogólnie obrazek na wysokich ISO jest SUPER dopóki nie oglądasz cropa 1:1. Jak wołasz zdjęcia w rozsądnych formatach do A4 lub zmniejszasz zdjęcia do netu - tak jak to zapewne robi to ROJO to nie ma znaczenia i nie dziwię się, że Rojo jest zadowolony, ale jak chcesz ogromnych wydruków lub kochasz oglądać cropy 1:1 nie ma wyjścia - tylko wołanie RAWa. Wtedy wszystko jest OK.

To co opisuję zauważyłem nie tylko ja, widzi to wielu moich znajomych, a i w niektórych testach o tym poczytacie, jeśli mnie pamięć nie myli m.in test 5dmkIII na dpreview. A co do tematu poruszanego tutaj również: uważam, że jak ktoś robi jpegi prosto z puszki to do iso 1600 lepiej będą wyglądały z 5dmkII niż z 5dmkIII, myślę że z 6d jest podobnie.

Edit: wcięło mi początek postu
    Ostatnio edytowane przez fro ; 22-02-2013 o 23:42

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez fro
    .., ale jak chcesz ogromnych wydruków lub kochasz oglądać cropy 1:1 nie ma wyjścia - tylko wołanie RAWa. .
    Nigdy i w żadnej puszce nie było inaczej.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Strona 201 z 495 PierwszyPierwszy ... 101151191199200201202203211251301 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów