Strona 196 z 495 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246296 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 951 do 1 960 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Vilku Zobacz posta
    Pytanie do posiadaczy 6D.

Czy przy wyłącznym korpusie przez około 3 dni bateria potrafi wam spaść z 100% do około 30-40%? Zastanawiam się czy to normalne.
    Hehe, dopiero co 10 postów temu była dyskusja, jak to cudowny aparat ma GPS, wifi, pewno jeszcze wiąże krawaty i poleruje buty. Naćkane elektroniki, bajerów i innych rozpraszaczy, wykonywanie zdjęć to tylko taki bajer. Powiem Wam, że wydaje mi się patrząc na wiele sampli z tego aparatu rowniez z sieci, ze fotografia idzie w stronę gorszej jakości. Owszem Body oferuje mniejsze szumy w wyzszych iso, teraz rzadko kiedy bedziemy ogladali dobre zdjecia. W wiekszosci beda zaszumione od 2500-8000 iso. Kiedys czlowiek musial sie niezle napocic, poszukac na prawde dobrego słoika, zeby uzyskac przy marnym swietle w miare fajne zdjecie, a teraz? dawaj iso 8000 i pozamiatane. Ale niestety rezultatem tego jest - nieduza ilosc detali na zdjeciu.

Dopiero zaczyna

WiFi i GPS wyłączone

--- Kolejny post ---

Ale o co Ci chodzi? Czytam twe wypowiedzi i same gorzkie żale. Chyba dobrze, że się wszystko rozwija, nie?

Jeszcze 5 lat temu ISO400 było maksem na jakie można było sobie pozwolić a teraz 3200 i więcej. Za kolejne 5 lat będziesz miał i więcej detali i mocniejsze baterie.

Jak narzekasz na jakość zdjęć to ich nie oglądaj. Czasem warto zrobić sobie przerwę i zadbać o zmysł estetyczny.

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Jak dla mnie zależy od techniki. Dla mnie 6d odpada - potrzebuję boczne nie tylko działające, ale i sensownie rozmieszczone. Co więcej potrzebuję pomiar światła na aktywnym punkcie AF. Mam wieloletni nawyk z 1ds i trudno mi się odzwyczaić. Jeśli natomiast ktoś potrafi bardzo sprawnie robić na centralnym i przekadrowywać, to myślę, że 6d da radę.
    robię od jakiegoś czasu (specjalnie testując) bocznymi w 6 + pomiar wielosegmentowy (mierzy i blokuje ekspozycję w wybranym punkcie AF) i działa to bez problemu w standarowych warunkach koncertowych naprzykład wiec ze światłem z gatunku dziwnych... Fakt, czasem brakuje żeby to samo można było z punktowym robić, ale wielosegmentowy w 6D sprawuje się zadziwiająco dobrze (wczesniej w 7D mierzyłem w 90% punktem). Co do rozmieszczenia to nie sądzę żeby punkty w 6D były rozłożone specjalnie inaczej niż w 5 (może w 1 jest inaczej, niestety nie miałem przyjemności). Oczywiście broń boże nie twierdzę że AF w 6 to jakiś demon i jest lepszy, bo nie jest, ale w 90% sytuacji fotograficznych można spokojnie pracować na bocznych...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez ekrowa Zobacz posta
    Ps. Royo widziałem zdjęcia z imprezy. ISO jest imponujące. A masz może jakaś sesję foto ludzi za dnia w ISO max 100-400 ? Byłbym wdzięczny.
    Pozdr
    Rojo jestem
    wrzucałem chyba gdzieś linka do zipa z fotami 6d+ 50/1.4 i tam jest kilka na niższych iso...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez aciek_l Zobacz posta
    Właśnie... Budowa to jedno, ale działanie, elektronika, dogadywanie się z aparatem, niezawodność, to drugie.
    Gdzieś widziałem opinię, że właśnie akumulatory dogadujące się z 5mkII niekoniecznie się tak dobrze dogaduja z 6D/ :/
    Czekamy, czy ktoś się odważy zaryzykować i podzielić wrażeniami.
    Przeca pisane tu było i chyba nawet jest osobny wątek, to jeszcze raz napiszę, mam zamienniki Platinium, zostały mi po 7D, sytuacja wygląda tak, że ładują sie normalnie w ładowarce 6D, po włożeniu aparat zgłasza, że accu niekompatybilny i czy chcę używać, grzecznie mu każę żeby używał i używa. Niestety nie pokazuje poziomu naładowania, ale poza tym hula bez zarzutu, 500-1000 fotek w zależności od innych zabaw (wi-fi, oglądanie fotek i inne...). Czyli poza tym, że nie wiesz kiedy się skończy, to działa (a że mam 2 zamienniki + oryginał to problem braku zasilania nie istnieje oczywiście o ile nie zapomnę naładować ale na to nie pomogą nawet oryginały )

--- Kolejny post ---

Pytanie do posiadaczy 6D.
    Czy przy wyłącznym korpusie przez około 3 dni bateria potrafi wam spaść z 100% do około 30-40%? Zastanawiam się czy to normalne.
    nie, praktycznie w ogóle nie spada, problem podobnoż występuje z podpiętym tamronem 24-70/2.8, lub włączonym GPS-em (a ja akurat tego ustrojstwa jeszcze w życiu nie użyłem )

Dopiero zaczyna

Dzięki!

A więc wina tamrona. Takie szkło jest podpięte.

Miasto
    Gdynia

Hehe, dopiero co 10 postów temu była dyskusja, jak to cudowny aparat ma GPS, wifi, pewno jeszcze wiąże krawaty i poleruje buty. Naćkane elektroniki, bajerów i innych rozpraszaczy, wykonywanie zdjęć to tylko taki bajer. Powiem Wam, że wydaje mi się patrząc na wiele sampli z tego aparatu rowniez z sieci, ze fotografia idzie w stronę gorszej jakości. Owszem Body oferuje mniejsze szumy w wyzszych iso, teraz rzadko kiedy bedziemy ogladali dobre zdjecia. W wiekszosci beda zaszumione od 2500-8000 iso. Kiedys czlowiek musial sie niezle napocic, poszukac na prawde dobrego słoika, zeby uzyskac przy marnym swietle w miare fajne zdjecie, a teraz? dawaj iso 8000 i pozamiatane. Ale niestety rezultatem tego jest - nieduza ilosc detali na zdjeciu.
    mylisz się bardzo, szum jest właśnie taki fajny i łatwy do odszumienia że detale zostają, zaskakująco dużo detali, o wiele więcej z iso 25600 z 6D niż 6400 z 7D. Jak zobaczyłem zdjęcie sali z szerokiego kąta gdzie było ze 100 główek i każda była praktycznie do rozpoznania to szeroko rozdziawiłem japę i dotąd tak siedzę Wysokie iso z 6D pozwal mi robić mnóstwo zdjęć, których wcześniej bym nie zrobił, bo czasem na koncercie czy w klubie publika jest praktycznie w ciemności. Teraz moża spokojnie z tej ciemnosci też wyciągać emocje, które poprzednim sprzętem bym rozmył bez statywu czy przynajmniej monpoda.

--- Kolejny post ---

Dzięki!

A więc wina tamrona. Takie szkło jest podpięte.
    widać wyłączony tamron permanentnie się stabilizuje niewiadomopoco
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 22-02-2013 o 02:05

Miasto
    Gdynia

A masz może jakaś sesję foto ludzi za dnia w ISO max 100-400 ? Byłbym wdzięczny.
    Pozdr
    iso 200, 85/1.8 na 1.8 z bliska wiec malutka GO
    www.royo.pl/6d/lila.JPG
    jpg może być odsycony programowo bo nauczony canonowskim doświadczeniem odruchowo na początku pozdejmowałem nasycenie (sprawdziłem dokładnie jest - ostrość na 6, kontrast na -1, saturacja na -2
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 22-02-2013 o 02:59

Coś już napisał

Chciałbym to zobaczyć...

Ps. Royo widziałem zdjęcia z imprezy. ISO jest imponujące. A masz może jakaś sesję foto ludzi za dnia w ISO max 100-400 ? Byłbym wdzięczny.
    Pozdr

Mozesz zobaczyc tu: https://www.facebook.com/livewawpl

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez live Zobacz posta
    Niezłe na FB akurat zobaczę oczekiwaną jakość zdjęć. Byłem i przejrzalem galerię, jakość podobna do lepszej komórki. A masz gdzieś wersje 1:1?

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    iso 200, 85/1.8 na 1.8 z bliska wiec malutka GO
    www.royo.pl/6d/lila.JPG
    jpg może być odsycony programowo bo nauczony canonowskim doświadczeniem odruchowo na początku pozdejmowałem nasycenie (sprawdziłem dokładnie jest - ostrość na 6, kontrast na -1, saturacja na -2
    Nie widzę jeszcze tej jakości, powiedziałbym wręcz że detale skóry gdzieś zanikły.
    Ktoś wcześniej przybąkiwał, że 6D niszczy 1Ds MK3, proste zdjęcie Z DPR
    http://www.dpreview.com/galleries/re...review-samples (polecam wersję źródłową zdjęcia)

Pokaż mi podobny detal na 6D. Przejrzałem masę zdjęć na sieci i nie zaobserwowałem takiej jakości. Może mało widziałem, ale po to jest forum i użytkownicy. Chcę to zobaczyć. Przekonajcie mnie że warto to kupić bardziej niż 1Ds MK3
    Ostatnio edytowane przez ekrowa ; 22-02-2013 o 04:17

Coś już napisał

Niezłe na FB akurat zobaczę oczekiwaną jakość zdjęć. Byłem i przejrzalem galerię, jakość podobna do lepszej komórki. A masz gdzieś wersje 1:1?

Nie widzę jeszcze tej jakości, powiedziałbym wręcz że detale skóry gdzieś zanikły.
    Sample 10: dpreview review samples: Galleries: Digital Photography Review (polecam wersję źródłową zdjęcia)

Pokaż mi podobny detal na 6D. Przejrzałem masę zdjęć na sieci i nie zaobserwowałem takiej jakości. Może mało widziałem, ale po to jest forum i użytkownicy. Chcę to zobaczyć. Przekonajcie mnie że warto to kupić bardziej niż 1Ds MK3

Postaram sie za chwile jak skoncze obrobke wrzucic jakies zdjecie sprzed kilku dni z tematu gdzie bylo chyba 8000 iso.
    Wiem ze FB nie daje jakosci lepszej od komorki. Tyle mialem na ta chwile.

Miasto
    Gdynia

Sample 10: dpreview review samples: Galleries: Digital Photography Review (polecam wersję źródłową zdjęcia)

jak masz z moim zdjęciem porwnywać to bardziej z tym foto
    Sample 39: dpreview review samples: Galleries: Digital Photography Review
    jutro Ci zrobię przymkniętym na iso około 800 portretówkę, sam jestem ciekaw bo to co dałeś z murzynką miażdzy rzeczywiście szczegółowością. Znamienny też jest straszny brak szeczegółowych info o pliku w DPP czyli zakładam że to z rawa wyciągane wiec pewnie też srogo ostrzone. Moje to czysty jpg bez tykania na max przesłonie. Ale porobię jutro bo mam fajną modelkę w robocie i wrzucę...

Strona 196 z 495 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246296 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów