Strona 191 z 495 PierwszyPierwszy ... 91141181189190191192193201241291 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 901 do 1 910 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
    Interesuje mnie jak sprawuje się np w fotografi dzieci w ruchu itp AF z 6D
    Uzytkuje 6D juz od 3 miesiecy. Na poczatku z Tamronem 24-70 USM ale ze wzgledu na jego mankament w postaci zużywania baterii odesłałem a sprzedawca zwrócił kasę. Teraz mam tylko 50 1.4 i 85 1.8,
    Oba obiektywy wymagają mikroregulacjii, choć 85 na starym 550d trafiała idealnie w punkt. 50mm w 550d miał duży FF co w 6D daje się wyregulować i juz trafia. Oba pojada i tak razem z puszka do serwisu do regulacji.
    Co do szybkości AF to po przesiadce nie odczułem jakiejś wielkiej różnicy. Co prawda działa w warunkach w których 550d juz dawano sie poddawał. Jeśli chodzi o losowość trafień to w z wymienionymi obiektywami nie jest jakoś super (chodzi mi o fotografie niestatyczna). Czasem trafia dobrze czasem nie trafia. Jeśli chodzi o fotografie ludzi w ruchu lub dzieci to niestety ale jest słabo. O Servo nie wspominam bo tutaj to działa bardzo słabo. Ustawiając serie na poruszającej sie osobie można liczyć się z co najmniej 50% nietrafieniem lub jeszcze większym odsetkiem mydła..
    Nie będę pisał o matrycy czy ISO bo tutaj to już każdy wie ze jest przysłowiowy "lux".
    Mysle, ze jak ktoś pracuje i zarabia tym sprzętem to warto zaryzykować i inwestować w MKIII. 6D w szybkich scenach będzie sobie radził bardzo przeciętnie co czasami może skutkować brakiem ostrych kadrów które 5d mógłby uwiecznić dożo lepiej.

Coś już napisał Awatar RHJG
    Miasto
    Dolny Śląsk

Bywalec
    Miasto
    Dzianisz

Nikon D600 vs Canon 6D Epic Shootout Comparison | Camera Review | ISO 1200 Magazine
    ciekawy test porównawczy, między innym AF, rozpiętość tonalna, video

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Diabeł Zobacz posta
    Można to ustawić, jak kupisz w instrukcji znajdziesz wskazówki. Jak jest ustawiony jako loger to szybko zjada baterię
    czy mógłbyś przybliżyć sprawę, jak dobrze ustawić GPS, żeby nie zjadał za dużo baterii?
    co to jest ten loger i czy jest potrzebny w ogóle?
    dzieki
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez janulrich Zobacz posta
    Fakt faktem => na rynku 6D w cenie 6500- 7300zł nie ma sobie konkurenta...
    Zależy do czego...landszafciarze i sportowcy (a to łącznie całkiem spora grupa) mogą mieć nieco inny punkt widzenia. W zasadzie przewaga będzie widoczna tylko i wyłącznie w tych rodzjach fotografii, które nałogowo sięgają do warunków "low light"
    Pentax K-5 II, Leica M9

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Lepiej musieć czasami przymknąć by robić na 1/4000 niż musieć przymykać by obiekt mieścił się w zasięgu pudłującego AF. W tej chwili 5D mk III nie jest żadną alternatywą dla 6D. Dopóki Canon nie zacznie naprawiać AF w 5 to nie ma co brać pod uwagę tego aparatu. Tym bardziej, że docierają słuchy o kolejnych padniętych sztukach.
    Już się pytałem zdaje sie wcześniej... ile takich awarii (i czym się objawiają) wystempuje na ile użytkowanych puszek? dajmy na to tu na CB
    Jakoś nic nie słyszałem od fotografów używających tej puszki..
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 20-02-2013 o 13:30

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Już się pytałem zdaje sie wcześniej... ile takich awarii (i czym się objawiają) wystempuje na ile użytkowanych puszek? dajmy na to tu na CB
    Jakoś nic nie słyszałem od fotografów używających tej puszki..
    "Tu na CB" przynajmniej trzy przypadki, przy czym jeden z "przypadków" deklaruje znajomość około 10 innych.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar PoulN

Ciekawa sprawa, nic wcześniej nie słyszałem o tym, stoje przed wyborem więc widze że trzeba zasięgnąć języka..

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Ciekawa sprawa, nic wcześniej nie słyszałem o tym, stoje przed wyborem więc widze że trzeba zasięgnąć języka..
    tutaj jest osobny wątek o tym http://www.canon-board.info/autoryzo...2/index94.html. Pozdrówki

Uzależniony Awatar PoulN

dzięki poczytam
    w przypadku Mk II też krążyły jakieś info o "awariach" u paru użytkowników
    trzeba widze temat zgłębić
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 20-02-2013 o 13:51

Strona 191 z 495 PierwszyPierwszy ... 91141181189190191192193201241291 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów