Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: World Press Photo 2013

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: World Press Photo 2013

Zauważam coraz większą z roku na rok "fotoszopowatość" tych zdjęć nie żebym był przeciwnikiem postprocesu, ale wydaje się granice postprocesu w fotografii dokumentalnej stają się coraz bardziej płynne żeby nie powiedzieć bardzo rozwodnione.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: World Press Photo 2013

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Zauważam coraz większą z roku na rok "fotoszopowatość" tych zdjęć nie żebym był przeciwnikiem postprocesu, ale wydaje się granice postprocesu w fotografii dokumentalnej stają się coraz bardziej płynne żeby nie powiedzieć bardzo rozwodnione.
    Koła nie wynalazłem pisząc to wtedy, fotografia dokumentalna to nie moja bajka, ale zadziwiają mnie powtarzane jak mantra słowa na temat postprocesu w fotografii prasowej, a tu koń jaki jest każdy widzi (kto ma jakieś pojęcie o postprocesie), aparaty cyfrowe po prostu tak nie obrazują i twierdzenie że istnieje jakaś tajemnicza, doskonała i dająca niesamowite efekty kombinacja czasu naświetlania i przysłony nie znajduje potwierdzenia w faktach. Oczywiście istnieją bardziej kreatywne kombinacje czasu i przesłony ale w fotografii dokumentalnej zastosowania nie znajdują.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów