Strona 136 z 150 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 351 do 1 360 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Cytat Zamieszczone przez Duda Zobacz posta
    Seba spokojnie
    Temat rzucam w eter do dyskusji.
    Chodzi mi bardziej o fakt ze ludzie biegają z 135 na kropie mając 214. I widzę ochy i achy jak to dobrze go mieć w swojej torbie i jak jest niezastapiony. Sam kilka razy widziałem na imprezach znajomych gdzie ludzie zapinali 135 pod krop w kościele

Natomiast od ja od pewnego czasu mam najdłuższy słoik 85 i nic sie nie zanosi na zmiany.
    Jak najbardziej spokojnie. Jestem ciekawy w jakich momentach 200mm miałoby się przydać.
    W plenerze jeszcze jakoś to widzę - wyłącznie na pełnej klatce. Jednak nie wiem czy na sali lub w kościele to dobry pomysł.
    Każdy pracuje na tym na czym mu najlepiej.
    Dla mnie 135 to zdecydowanie za ciasno.
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Jak najbardziej spokojnie. Jestem ciekawy w jakich momentach 200mm miałoby się przydać.
    W plenerze jeszcze jakoś to widzę - wyłącznie na pełnej klatce. Jednak nie wiem czy na sali lub w kościele to dobry pomysł.
    Każdy pracuje na tym na czym mu najlepiej.
    Dla mnie 135 to zdecydowanie za ciasno.
    Ja nawet w plenerze nie widzę bo bym musiał dzwonić do pary aby robili co chce
    Natomiast sam mam zestaw 24,50,85 i jest mi dobrze z nim.

135 mhmm słoik i może ciekawy ale bardziej preferuje 85 i trochę wykadrowac- jezeli potrzebuje. Wole podejść niż bić głowa w ścianę.

Macro - jestem zwolennikiem noszenia lekkiej torby i pierscienie w 100% mi wystarczają.

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Planuję rozbudować zestaw i fajnie, jakby ktoś się podzielił, co myśli o różnych opcjach.
    Aktualnie mam 6D, 5D classic (jako backup, choć pewnie w lepszym świetle równolegle może być jako drugi aparat z innym szkłem) i obiektywy: C50/1.4, C85/1.8 i C17-40/4. Brakuje mi czegoś szerokiego i jasnego i tutaj w grę wchodzą:
    -C24 1.4, tylko jest dość drogi i nie wiem, czy będę potrzebował czegoś aż tak szerokiego mając 17-40.
    -wymiana 17-40 na 16-35
    -Sigma 35/1.4, jeśli najbliższe tygodni potwierdzą jej użyteczność. Ewentualnie Canon 35/2, choć o nim ciągle mało wiadomo, no i jest ciemniejszy od Sigmy, choć czułość z 6D pozwoli to spokojnie skompensować. Szkoda tylko plastyki na 1.4. Ale jednak oba obiektywy są bardzo interesujące.

Jak skomentujecie takie rozterki? Przyznam, że najbardziej mnie kusi któreś 35mm i "magia" tej ogniskowej.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez aciek_l Zobacz posta
    Planuję rozbudować zestaw i fajnie, jakby ktoś się podzielił, co myśli o różnych opcjach.
    Aktualnie mam 6D, 5D classic (jako backup, choć pewnie w lepszym świetle równolegle może być jako drugi aparat z innym szkłem) i obiektywy: C50/1.4, C85/1.8 i C17-40/4. Brakuje mi czegoś szerokiego i jasnego i tutaj w grę wchodzą:
    -C24 1.4, tylko jest dość drogi i nie wiem, czy będę potrzebował czegoś aż tak szerokiego mając 17-40.
    -wymiana 17-40 na 16-35
    -Sigma 35/1.4, jeśli najbliższe tygodni potwierdzą jej użyteczność. Ewentualnie Canon 35/2, choć o nim ciągle mało wiadomo, no i jest ciemniejszy od Sigmy, choć czułość z 6D pozwoli to spokojnie skompensować. Szkoda tylko plastyki na 1.4. Ale jednak oba obiektywy są bardzo interesujące.

Jak skomentujecie takie rozterki? Przyznam, że najbardziej mnie kusi któreś 35mm i "magia" tej ogniskowej.
    Był tu taki jeden na L - człowiek dylemat
    Napisz do niego hihi.
    Wg mnie warto poczekać na więcej opinii o sigmie 35.
    Sam się zastanawiałem nad ewentualną wymianą, ale przyzwyczaiłem się do mojej eLzbiety.
    Teraz post, jest czas na "czytanie neta", idź pomacaj w sklepie

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez kosdkp Zobacz posta
    Wg mnie warto poczekać na więcej opinii o sigmie 35.
    Sam się zastanawiałem nad ewentualną wymianą, ale przyzwyczaiłem się do mojej eLzbiety.
    Teraz post, jest czas na "czytanie neta", idź pomacaj w sklepie
    35L to w ogóle bajka, ale cena mnie dość mocno odpychała, choć bardzo bym chciał szkło z taką ogniskową. A tu nagle trafiłem na recenzję Sigmy autorstwa Cichego i bardzo się nastawiam na to szkło. Póxniej się jeszcze dowiedziałem o nowym Canon 35 IS USM... Nagle od przybytku głowa zabolała. W necie jeszcze niestety mało informacji o obu. Ciekawe, jak będzie wygląda praca Sigmy po miesiącach i latach eksploatacji? Pomacam na pewno wkrótce.

Bywalec
    Miasto
    Dzianisz

Domyślnie Odp: zestaw na ślub

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    35 (koniec zooma) i 50mm to jak na moje zbyt bliskie sobie ogniskowe.
    zamiast 50 wziąłbym 85/1.8
    70-200/2.8 jest zdecydowanie za ciemne - zrozumiesz jak trafisz na kościół, gdzie będziesz miał parametry rzędu ISO6400 f2.8 1/100 co dla 70-200 to tak raczej na styk - jeżeli scena jest statyczna. (mówimy o zdjęciach) dlatego dublowaniem ogniskowej w postaci 85mm bym się tutaj nie przejmował.
    ja myślę, że takie parametry bardzo rzadko się zdarzą, a nawet jeśli to iso zmieni nawet na 10000 i gitara

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

waka wręcz przeciwnie, a ISO 6400< w 5dII to najwyższych lotów już nie jest.

Coś już napisał Awatar drsemen
    Miasto
    Czarnków

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    waka wręcz przeciwnie, a ISO 6400< w 5dII to najwyższych lotów już nie jest.
    Tylko zauważ, że pytający synlecha, do którego postu się odniosłeś pisał o 6d.
    5DmkII; 400Dh; 24-70L; 70-200/2.8L; 135L; 35/2; 85/1.8; 50/1.8II; Ʃ 20/1.8; T 17-50/2.8; SY 8/3.5 fish-eye; T 28-300/3.5-6.3 VC; 580ex II; Metz 58 AF-1; YN565EX ::EOS 5; EOS 500N; S5Pro; Ʃ18-35/1.8; 80-200 2.8D ED; 50/1.8D; SY 85/1.4; Ʃ24-60/2.8; EX1;
    Pozdrawiam Szymon

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

35L to w ogóle bajka, ale cena mnie dość mocno odpychała, choć bardzo bym chciał szkło z taką ogniskową. A tu nagle trafiłem na recenzję Sigmy autorstwa Cichego i bardzo się nastawiam na to szkło. Póxniej się jeszcze dowiedziałem o nowym Canon 35 IS USM... Nagle od przybytku głowa zabolała. W necie jeszcze niestety mało informacji o obu. Ciekawe, jak będzie wygląda praca Sigmy po miesiącach i latach eksploatacji? Pomacam na pewno wkrótce.
    Uzytkuje 50tke sigmy od prawie 3 lat. Wszystko w najlepszym porzadku wiec o jakosc nowej bym sie tym bardziej nie martwil, tym bardziej ze jest jeszcze lepiej zrobiona.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

-wymiana 17-40 na 16-35

Z szerokich i jasnych jest jeszcze 28/1.8 USM, brałeś pod uwagę? Też mam dylemat, co dokupić do zestawu 14,35,85 i zastanawiam się nad sigmą 20 1.8 bo jednak czasami 35 za wąskie a 14 zbyt szerokie. Od tej sigmy jednak odpycha mnie fakt, że nie posiada HSM, co może utrudnić pracę podczas reportażu.

Strona 136 z 150 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów